Sød grød med æblekompot

Sød grød med æblekompot og solsikke-mandelsmør er en skøn og mættende måde at starte dagen på. Du kan sagtens lave både æblekompot og solsikke-mandelsmør dage før, du skal spise det.

Sød grød er baseret på en havregrød med chiafrø, toppet med sødmefyldt æblekompot og en cremet solsikke-mandelsmør som giver det ekstra pift til din morgenmad.

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sød grød med æblekompot: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til

Æblegrød
600 g æbler / ca. 5 stk
½ dl vand
Saften fra ½ lille øko citron
3 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Solsikke-mandelsmør
120 g mandler
50 g Valsemøllen Økologiske solsikkekerner
½ tsk. havsalt
1 tsk. rørsukker
1 tsk. kanel (strøget)
1 nip kardemomme

Grød
1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
1 tsk. Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk
1 dl vand
1 nip havsalt

Øvrig topping
Skyr
Evt. pynt med ekstra nødder/kerner (ristede) samt frisk æble

Fremgangsmåde

Æblekompot

  1. Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
  2. Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
  3. Kog kompotten på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid.
  4. Mos en smule i kompotten med en ske, og kom den på et skoldet glas.
  5. Glasset opbevares i køleskabet.

Solsikke-mandelsmør

  1. Varm ovnen op til 150 grader.
  2. Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  3. Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål
  4. Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver cremet.
  5. Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
  2. Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.

Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede solsikkekerner.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.