Snurrer med lemoncurd, birkes og bageklar surdej

Drømmer du om lækre snurrer med surdej? Så skal du prøve disse luftige, smørbløde surdejssnurrer med lemoncurd – bagt med Valsemøllen Bageklar Surdej for den helt rigtige smag og struktur. Enkle at lave, svære at modstå! Prøv også med nutella eller friske bær for dit eget twist på klassikeren.

Køkkentid
60 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Snurrer med lemoncurd, birkes og bageklar surdej: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Ca. 10 snurrer

Aktivering af Bageklar Surdej*
50 g Valsemøllen Bageklar Surdej
50 g lunkent vand (30°C)

Dej
2,5 dl mælk (stuetemperatur)
100 g aktiv bageklar surdej*
50 g sukker
5 g salt
100 g blødt smør
600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk. revet citronskal
2 æg 

Fyld  
2 dl lemoncurd 

I øvrigt
2 spsk. sukker
Evt. æg og sukker til pensling
Birkes 

Sådan gør du

  1. Aktivér surdejen: Rør 50 g Valsemøllen Bageklar Surdejspulver sammen med 50 g lunkent vand (30 °C) i et rent glas med plads til, at surdejen kan hæve – fx et sylteglas – og dæk til. Lad den stå ved stuetemperatur i 15–30 minutter til surdejen viser bobler og er vokset med ca. en tredjedel. Sæt evt. en elastik om glasset som markør – så kan du nemt følge med i, hvor meget den vokser. Når surdejen bobler tydeligt og er vokset, er den aktiv og klar til bagning. 
  2. Rør mælk og surdej sammen. 
  3. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt det godt. 
  4. Lad dejen hæve tildækket 1 time på køkkenbordet. 
  5. Ælt dejen igennem igen. 
  6. Rul dejen ud til en rektangel på 40×60 cm. 
  7. Smør lemoncurd-blandingen på den udrullet dej. 
  8. Drys sukker på den udrullede dej. 
  9. Fold dejen på den lange led og herefter på den korte led. Rul en ekstra gang med kagerullen, og skær dejen ud i strimler på 3 cm bred. 
  10. Sno strimlen rundt om sig selv, og rul sammen til en snegl (se hvordan på videoen nederst). 
  11. Kom snurrene på en bageplade med bagepapir 
  12. Pensl evt. med æg, og drys med sukker og birkes. 
  13. Lad snurrene hæve 30 minutter på køkkenbordret.
  14. Bag snurrene ved 220°C i 12 minutter. 

Et godt tip: Du kan også prøve opskriften med andre bær eller med nutella eller peanutbutter i stedet for lemoncurd. 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.