Sådan gør du
- Aktivér surdejen: Rør 50 g Valsemøllen Bageklar Surdejspulver sammen med 50 g lunkent vand (30 °C) i et rent glas med plads til, at surdejen kan hæve – fx et sylteglas – og dæk til. Lad den stå ved stuetemperatur i 15–30 minutter til surdejen viser bobler og er vokset med ca. en tredjedel. Sæt evt. en elastik om glasset som markør – så kan du nemt følge med i, hvor meget den vokser. Når surdejen bobler tydeligt og er vokset, er den aktiv og klar til bagning.
- Rør mælk og surdej sammen.
- Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt det godt.
- Lad dejen hæve tildækket 1 time på køkkenbordet.
- Ælt dejen igennem igen.
- Rul dejen ud til en rektangel på 40×60 cm.
- Smør lemoncurd-blandingen på den udrullet dej.
- Drys sukker på den udrullede dej.
- Fold dejen på den lange led og herefter på den korte led. Rul en ekstra gang med kagerullen, og skær dejen ud i strimler på 3 cm bred.
- Sno strimlen rundt om sig selv, og rul sammen til en snegl (se hvordan på videoen nederst).
- Kom snurrene på en bageplade med bagepapir
- Pensl evt. med æg, og drys med sukker og birkes.
- Lad snurrene hæve 30 minutter på køkkenbordret.
- Bag snurrene ved 220°C i 12 minutter.
Et godt tip: Du kan også prøve opskriften med andre bær eller med nutella eller peanutbutter i stedet for lemoncurd.