Snegle af wienerbrød med kardemomme og citron

Her finder du opskriften på saftige, sprøde og syrlige kardemommesnegle af wienerbrød.

Det her er en af de opskrifter, hvor du skal holde tungen lige i munden og læse opskriften grundigt igennem, inden du giver dig i kast med den.

Nærmere bestemt skal det handle om disse super smagfulde og svampede snegle af wienerbrød med kardemomme og citron, som er lavet af den skønneste wienerbrødsdej fyldt med sprøde lag, og dermed også den helt perfekte mængde smør. Kardemommesnegle med citron og marcipan er virkelig lækre, lige meget hvor tydelige smør-lagene er, så skal du ikke være bange for at lave fejl – selvom det går galt, smager de fantastisk. Se også andre opskrifter med wienerdbrød her.

Wienerbrød kræver øvelse, men det anstrengelserne værd, når man sætter tænderne i sådan en saftig, sprød og syrlig kardemommesnegl.

Se opskrift

Køkkentid
2 t.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Snegle af wienerbrød med kardemomme og citron: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 18 stk.

Wienerdej
1,5 dl mælk koldt
50 g gær
15 g rørsukker
ca. 300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel (koldt)
1 æg koldt
2 g kardemommefrø
2 g groft salt
20 g smør til dejen blødt
250 g smør til udrulning koldt

Remonce med kardemomme
100 g smør blødt
100 g marcipan
100 g brun farin eller rørsukker
15 g kardemommefrø
Saft fra ½ lille økologisk citron eller ¼ for mere fremtræden kardemommesmag

Sukkervand
25 g vand
25 g rørsukker
2 g kardemommefrø

Yderligere
Perlesukker

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dagen før

 1. Læg hvedemel i køleskabet, så både mel, mælk, æg og smør er koldt, når du skal arbejde med det.

Remonce

 1. Kom alle kardemommefrøene i en morter (19 g i alt, da de skal i både remonce, dej og sukkervand) og stød dem til de har en konsistens som mel.
 2. Læg de 4 g kardemomme til side, og kom de 15 g (til remoncen) i en stor skål.
 3. Kom resten af ingredienserne til remoncen ned til kardemommen og pisk til remoncen er lys og luftig.
 4. Stil den til side på køkkenbordet, til den skal bruges.

Wienerdej

 1. Opløs gær i mælken sammen med rørsukker. Kom hvedemel, æg, 2 g kardemomme, og salt ned til væsken, og bland ingredienserne godt. Kom 20 g blødt smør i og ælt dejen i ca 5 minutters tid på middel hastighed til den er let elastisk.
 2. Placer det kolde smør (250 g) mellem to stykker bagepapir, og bank det fladt i en rektangel til det har en tykkelse på ca. 2 cm. Konsistensen skal minde om dejen.
 3. Drys med mel inden du lægger dejen på køkkenbordet. Tryk dejen ud i en firkant på ca. 2 cm tykkelse.
 4. Placer smøret i midten af dej-rektanglen, tryk smørkanterne en smule ned i dejen og fold dejen ind over smøret fra alle 4 sider.
 5. Rul (ikke pres!) nu dejen til en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dejen løbende, så den ikke klistrer til bordet. Drys evt. med lidt mere mel.
 6. Fold den ene side af dejen ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej. Brug mel efter behov, men fjern det løbende, så melet ikke kommer mellem lagene, men kun bruges for at dejen ikke går i stykker.
 7. Gentag denne udrulning 2 gange mere (3 i alt), og lad gerne dejen hvile et par minutter i køleskabet mellem hver runde, så dejen bliver smidig.
 8. Når dejen har hvilet efter 3 gentagelser af ovenstående udrulning rulles dejen ud til en rektangel som måler ca. 40 x 30 cm.
 9. Fordel remoncen med en paletkniv på dejen, og rul forsigtigt dejen sammen til en pølse.
 10. Skær snegle i en tykkelse på ca. 2-3 cm, og placer dem på to bageplader, hvor lukningen er foldet ind under sneglen. Pres sneglenens midte let udad med fire fingre, og læg et klæde over hver bageplade. Lad sneglene hæve på et lunt sted i ca. 45-60 min til de er ca. dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, imens sneglene hæver.
 11. Bag sneglene i 12-15 min til de er gyldne. Byt evt. rundt på bagepladerne i ovnen undervejs, hvis din ovn bager uens.
 12. Imens sneglene er i ovnen laves sukkervandet ved at blande alle ingredienserne grundigt sammen, indtil sukkeret er opløst i vandet.
 13. Pensl de lune kardemommesnegle med sukkervand, drys evt. med perlesukker og nyd dem lune eller helt afkølede.

STEP BY STEP FREMGANGSMÅDE TIL KARDEMOMMESNEGLE AF WIENERBRØDSDEJ:

 

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.