Sliders med veggiebøffer og romesco

Sliders kan laves med alverdens fyld. Disse sliders er lavet med lækre veggiebøffer og en krydret romesco. Perfekt til de kødfrie dage.

Slides med veggiebøffer og romesco er et lækkert vegetarisk måltid, hvis du gerne vil tage nogle kødfri dage.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Romesco
2 røde peberfrugter
1 rød chili
100 g mandler
3 tomater
1 tsk. tomatpuré
½ tsk. paprika (evt. røget)
1 dl olivenolie
Salt og peber
1 spsk. hvidvinseddike

veggiebøffer
1 ps Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars, mildt krydret
3 æg
ca. 2 dl koldt vand

I øvrigt
8 små burgerboller – Find opskrifter på burgerboller her.
1 rødløg
8 radiser
Dild
Agurkesalat

Fremgangsmåde

Romesco
  1. Grill peberfrugten og chilien i ovnen eller på en grillpande, til skallen er helt sort. Halver dem, skrab kernerne ud og pilskindet af.
  2. Rist imens mandlerne på en pande i lidt olie, til de er gyldne. Krydr dem med salt.
  3. Hak tomaterne groft.
  4. Kør tomaterne sammen med peberfrugt, chili, mandler, tomatpuré, paprika og 1 dl olie til en tyk sauce i blenderen.
  5. Smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft.
Veggiebøffer
  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt æg og vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Form 8 små bøffer.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
I øvrigt 
  1. Snit radiser og løg fint på et mandolinjern.
  2. Rist bollerne.
  3. Smør romesco på underbollen, og kom herefter veggiebøfferne på efterfulgt af radiser, rødløg, agurker og dild.
  4. Smør mayonnaise på den øverste bolle og luk slideren.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.