Sigtebrød

Et sigtebrød er en klassiker. Brødet er lavet af sigtemel, der er en blanding af sigtet hvede- og rugmel, der giver et dejligt lyst og luftigt brød.

Bag et gammeldags sigtebrød, når du ønsker at forkæle venner og familie med et klassisk franskbrød. Brødet er nemt at bage, og kræver få ingredienser. Helt perfekt til eftermiddagshyggen med et godt lag smør.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sigtebrød: 3 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl økologisk kærnemælk
900-1000 g Valsemøllen Sigtemel
25 g margarine (blødgjort)
2 tsk. salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
  3. Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
  6. Placer brødene ved siden af hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prik med en gaffel.  Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Pensl brødene med vand.
  8. Bag sigtebrødene i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).

Et godt tip: Hvis du ønsker at bage et gammeldags sigtebrød, kan du tilsætte 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen til dejen.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.