Sigtebrød

Et sigtebrød er en klassiker. Brødet er lavet af sigtemel, der er en blanding af sigtet hvede- og rugmel, der giver et dejligt lyst og luftigt brød.

Bag et gammeldags sigtebrød, når du ønsker at forkæle venner og familie med et klassisk franskbrød. Brødet er nemt at bage, og kræver få ingredienser. Helt perfekt til eftermiddagshyggen med et godt lag smør.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sigtebrød: 3 ud af 5 baseret på 36 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl økologisk kærnemælk
900-1000 g Valsemøllen Sigtemel
25 g margarine (blødgjort)
2 tsk. salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
  3. Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
  6. Placer brødene ved siden af hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prik med en gaffel.  Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Pensl brødene med vand.
  8. Bag sigtebrødene i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).

Et godt tip: Hvis du ønsker at bage et gammeldags sigtebrød, kan du tilsætte 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen til dejen.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.