Sådan gør du
- Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
- Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
- Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
- Placer brødene ved siden af hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prik med en gaffel. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Pensl brødene med vand.
- Bag sigtebrødene i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).
Et godt tip: Hvis du ønsker at bage et gammeldags sigtebrød, kan du tilsætte 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen til dejen.