Sigtebrød

En klassiker, sigtebrød er lavet af sigtemel - en blanding af hvede- og rugmel.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sigtebrød: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

til 2 brød

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde:

  1. opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
  3. Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
  6. Brødene placeres ved siden af og hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prikkes med en gaffel.  Lad dem efterhæve i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  7. Brødene pensles med vand.
  8. Bages i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).

Tip! Sigtebrød som i gamle dage, tilsæt dejen 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen.