Sigtebrød

Et sigtebrød er en klassiker. Brødet er lavet af sigtemel, der er en blanding af sigtet hvede- og rugmel, der giver et dejligt lyst og luftigt brød.

Bag et gammeldags sigtebrød, når du ønsker at forkæle venner og familie med et klassisk franskbrød. Brødet er nemt at bage, og kræver få ingredienser. Helt perfekt til eftermiddagshyggen med et godt lag smør.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sigtebrød: 3 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl økologisk kærnemælk
900-1000 g Valsemøllen Sigtemel
25 g margarine (blødgjort)
2 tsk. salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
  3. Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
  6. Placer brødene ved siden af hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prik med en gaffel.  Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Pensl brødene med vand.
  8. Bag sigtebrødene i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).

Et godt tip: Hvis du ønsker at bage et gammeldags sigtebrød, kan du tilsætte 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen til dejen.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.