Sigtebrød

Et sigtebrød er en klassiker. Brødet er lavet af sigtemel, der er en blanding af sigtet hvede- og rugmel, der giver et dejligt lyst og luftigt brød.

Bag et gammeldags sigtebrød, når du ønsker at forkæle venner og familie med et klassisk franskbrød. Brødet er nemt at bage, og kræver få ingredienser. Helt perfekt til eftermiddagshyggen med et godt lag smør.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sigtebrød: 3 ud af 5 baseret på 40 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl økologisk kærnemælk
900-1000 g Valsemøllen Sigtemel
25 g margarine (blødgjort)
2 tsk. salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
  3. Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
  6. Placer brødene ved siden af hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prik med en gaffel.  Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Pensl brødene med vand.
  8. Bag sigtebrødene i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).

Et godt tip: Hvis du ønsker at bage et gammeldags sigtebrød, kan du tilsætte 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen til dejen.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.