Fremgangsmåde:
- opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
- Tilsæt alle ingredienserne, tilbagehold 10% af sigtemelet.
- Ælt dejen (mindst 5 min.), og yderligere sigtemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Slå luften ud af dejen, og form 2 brød.
- Brødene placeres ved siden af og hinanden i en bradepande (20×30 cm) og prikkes med en gaffel. Lad dem efterhæve i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
- Brødene pensles med vand.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. ved 200°C (varmeluft 175°C).
Tip! Sigtebrød som i gamle dage, tilsæt dejen 2-3 spsk. honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk. brun kommen.