Sesambrød

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 1 stk.
  • 4 dl økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olie
  • 150 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
  • 100 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
  • 400 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i kærnemælken (lidt koldere end lunken = 25 °C)
  2. Salt, honning, olie, fuldkornshvedemel og sesamfrø tilsættes
  3. Hvedemelet kommes derefter i lidt ad gangen
  4. Dejen æltes, til den er glat, smidig og elastisk
  5. Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
  6. Derefter slås dejen sammen og formes til et brød, som lægges på en bageplade med bagepapir
  7. Brødet tildækkes med et fugtigt viskestykke og hæver nu i 40 min.
  8. Brødet pensles med vand eller mælk
  9. Bages i en forvarmet ovn i ca. 35 min. ved 220 °C (varmluft = 200 °C)