Salat med tofu og pesto

Lav en lækker salat med tofu og pesto. Et dejligt vegetarisk måltid, hvor du får masser af grønt ind i hverdagen. En salat fuld af smag og som mætter dejligt.

Mangler du en god opskrift til de kødfri dage? Denne salat med tofu og pesto smager skønt, og er fyldt med skøn avocado, tomat og forårsløg. Tofuen er krydret med paprika og gurkemeje, der får det til at ligne røræg. Det er derfor også et godt alternativ til æg, og bliver kaldt tofu scramble. Du kan selvfølgelig toppe din salat med en masse andre lækre grøntsager, og måske ligge den på en bund af kogt quinoa, hvis du ønsker en mere fyldig salat.

Se opskrift
salat med tofu og pesto

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Tofu scramble
250g tofu
1 tsk gurkemeje
½ paprika
2 tsk agavesirup eller honning
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Plantebaseret smør til stegning

Andet
1 avokado
2 håndfulde feldsalat
4 små tomater
1 forårsløg
1 pose Valsemøllen Green Life Grøn Pesto
Citronsaft
Olivenolie

Sådan gør du

  1. Tag tofuen ud af glasset eller pakken og læg det på et tørt viskestykke.
  2. Læg et andet viskestykke henover og pres væden ud af tofuen.
  3. Smuldr herefer tofuen op i en stor skål.
  4. Lad nogle stykker være små og andre store.
  5. Tilføj resten af ingredienserne til tofu scramblen og vend det godt rundt.
  6. Varm en pande og kom plantebaseret smør på panden.
  7. Steg tofuen i 5-6 minutter, indtil kanterne har taget farve.
  8. Lav pestoen efter anvisning på posen.
  9. Halver avokadoen og snit forårsløg og tomater.
  10. Fordel tofu scramblen i to skåle, tilføj de andre ingredienser og afslut med salt, peber, lidt citronsaft og olivenolie.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.