Salat med tofu og pesto

Lav en lækker salat med tofu og pesto. Et dejligt vegetarisk måltid, hvor du får masser af grønt ind i hverdagen. En salat fuld af smag og som mætter dejligt.

Mangler du en god opskrift til de kødfri dage? Denne salat med tofu og pesto smager skønt, og er fyldt med skøn avocado, tomat og forårsløg. Tofuen er krydret med paprika og gurkemeje, der får det til at ligne røræg. Det er derfor også et godt alternativ til æg, og bliver kaldt tofu scramble. Du kan selvfølgelig toppe din salat med en masse andre lækre grøntsager, og måske ligge den på en bund af kogt quinoa, hvis du ønsker en mere fyldig salat.

Se opskrift
salat med tofu og pesto

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 personer

Tofu scramble
250g tofu
1 tsk gurkemeje
½ paprika
2 tsk agavesirup eller honning
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Plantebaseret smør til stegning

Andet
1 avokado
2 håndfulde feldsalat
4 små tomater
1 forårsløg
1 pose Valsemøllen Green Life Grøn Pesto
Citronsaft
Olivenolie

Sådan gør du

  1. Tag tofuen ud af glasset eller pakken og læg det på et tørt viskestykke.
  2. Læg et andet viskestykke henover og pres væden ud af tofuen.
  3. Smuldr herefer tofuen op i en stor skål.
  4. Lad nogle stykker være små og andre store.
  5. Tilføj resten af ingredienserne til tofu scramblen og vend det godt rundt.
  6. Varm en pande og kom plantebaseret smør på panden.
  7. Steg tofuen i 5-6 minutter, indtil kanterne har taget farve.
  8. Lav pestoen efter anvisning på posen.
  9. Halver avokadoen og snit forårsløg og tomater.
  10. Fordel tofu scramblen i to skåle, tilføj de andre ingredienser og afslut med salt, peber, lidt citronsaft og olivenolie.

 

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.