Salat med perlebyg, majs, tomater og plantedeller

Lav en lækker salat med perlebyg, majs, tomater og plantedeller. Et dejligt vegetarisk måltid, hvor du også får masser af grønt ind i hverdagen.

Hvis du gerne vil gøre denne salat med perlebyg, majs tomater og plantedeller til en vegansk ret, skal du blot bruge plantebaseret yoghurt, smør og mayonnaise.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2-3 personer

1 hoved hjertesalat
150 g. perlebyg
8-10 små tomater
1 dåse majs
2 forårsløg
½ bundt dild

Plantedeller
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
2 dl. vand
2 spsk. smør
1 spsk. ahornsirup

Dressing
1 dl. yoghurt
2 tsk. mayonnaise
2 tsk. ahornsiurp
1 tsk. dijon sennep
2 tsk. citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Sæt perlebyggen over og kog efter anvisning på pakken.
  3. Bland kødfri fars med vand. Rør godt rundt og form 8-10 boller ved at rulle dem runde i hånden.
  4. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Smelt smør og bland op med sirup og pensel alle bollerne og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de har taget farve.
  6. Skyld imens grøntsagerne.
  7. Skær salaten groft og halver tomaterne. Hæld væden fra majsene og snit forårsløget. Hak dilden groft.
  8. Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  9. Hæld vandet fra perlebyggen, når den er kogt færdig. Tag bollerne ud af ovnen.
  10. Byg på et fad salaten op med perlebyg i bunden, dernæst salat, tomater, majs, forårsløg og dild.
  11. Læg bollerne ovenpå og hæld dressingen ud over.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.