Rugbrød med kærnemælk

Hjemmebagt rugbrød smager fantastisk. Her en nem opskrift på lyst rugbrød uden kerner. God til julens julefrokoster.

Mildt rugbrød med kærnemælk der giver det et syrligt tvist. Et godt rugbrød uden kerner, der også kan bruges som julerugbrød, da det gør sig godt på julefrokostbordet.

Se opskrift
rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med kærnemælk: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 rugbrød

800 g Finax Groft rugmel
200 g Finax Hvedemel
6½ dl økologisk kærnemælk
50 g gær
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 30 °C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en røremaskine (på mellemste trin) i mindst 5 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Herefter røres luften ud af dejen, der fyldes i smurt 2 L form.
  4. Brødet glattes, pensles med vand og prikkes med en gaffel.
  5. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 40-50 min. ved 200°C (varmeluft = 175°C).