Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom bagepapir i en 22 cm tærteform.
- Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 minutter.
- Rør kogt quinoa, hørfrøblanding, salt og timian sammen til en jævn masse.
- Tilsæt hummusblandingen og rør det sammen. Dejen skal hænge sammen, men stadig være blød og klistret.
- Smør dejen ud i tærteformen – brug fx. en våd ske, det gør det nemmere at fordele dejen.
- Bag bunden i 20 minutter.
- Steg imens rødbede og rødløg på en medium varm pande med lidt olie, timian og salvie imens bunden forbages.
- Kom alle ingredienser til fyldet i en blender og blend det jævnt og cremet.
- Fordel grøntsagerne i den forbagte bund og hæld fyldet over.
- Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i 40 minutter.
- Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den tages ud af formen.
- Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.
Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.