Rødbedetærte på hummusbund

En lækker rødbedetærte med sprød salat er et perfekt aftensmåltid. Et grønnere alternativ og plantebaseret.

Servér den lækre rødbedetærte med en sprød salat og nyd den nybagt.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Bund
300 g Finax Økologisk Quinoa, kogt
2 spsk. knuste Finax Økologiske hørfrø + 5 spsk. vand
4 spsk. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1 tsk. urtesalt
1 tsk. timian

Grønsager 
300 g rødbeder, i tern
2 rødløg, i skiver
1 tsk. timian
½ tsk. salvie
olie til stegning (alternativt kokosolie)

Fyld
300 g tofu
3 spsk. gærflager
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. urtesalt
3 spsk. Valsemøllen Green Life Økologisk hummus, original

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom bagepapir i en 22 cm tærteform.
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 minutter.
  3. Rør kogt quinoa, hørfrøblanding, salt og timian sammen til en jævn masse.
  4. Tilsæt hummusblandingen og rør det sammen. Dejen skal hænge sammen, men stadig være blød og klistret.
  5. Smør dejen ud i tærteformen – brug fx. en våd ske, det gør det nemmere at fordele dejen.
  6. Bag bunden i 20 minutter.
  7. Steg imens rødbede og rødløg på en medium varm pande med lidt olie, timian og salvie imens bunden forbages.
  8. Kom alle ingredienser til fyldet i en blender og blend det jævnt og cremet.
  9. Fordel grøntsagerne i den forbagte bund og hæld fyldet over.
  10. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i 40 minutter.
  11. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den tages ud af formen.
  12. Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.