Rødbedetærte på hummusbund

En lækker rødbedetærte med sprød salat er et perfekt aftensmåltid. Et grønnere alternativ og lavet med plantebaserede ingredienser. Servér den lækre rødbedetærte med en sprød salat og nyd den nybagt.

Hvem havde troet, at en vegansk og glutenfri kunne smage så godt? Bag den lækre tærte til de kødfri dage. Du skal ikke være bange for at gå sulten fra bordet, tærten mætter nemlig godt, og er fyldt med godt fibre.

Se opskrift
rødbedetærte

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

Bund
300 g Valsemøllen Økologisk Quinoa, kogt
2 spsk. knuste Valsemøllen Økologiske hørfrø + 5 spsk. vand
4 spsk. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1 tsk. urtesalt
1 tsk. timian

Grønsager 
300 g rødbeder, i tern
2 rødløg, i skiver
1 tsk. timian
½ tsk. salvie
olie til stegning (alternativt kokosolie)

Fyld
300 g tofu
3 spsk. gærflager
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. urtesalt
3 spsk. Valsemøllen Green Life Økologisk hummus, original

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom bagepapir i en 22 cm tærteform.
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 minutter.
  3. Rør kogt quinoa, hørfrøblanding, salt og timian sammen til en jævn masse.
  4. Tilsæt hummusblandingen og rør det sammen. Dejen skal hænge sammen, men stadig være blød og klistret.
  5. Smør dejen ud i tærteformen – brug fx. en våd ske, det gør det nemmere at fordele dejen.
  6. Bag bunden i 20 minutter.
  7. Steg imens rødbede og rødløg på en medium varm pande med lidt olie, timian og salvie imens bunden forbages.
  8. Kom alle ingredienser til fyldet i en blender og blend det jævnt og cremet.
  9. Fordel grøntsagerne i den forbagte bund og hæld fyldet over.
  10. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i 40 minutter.
  11. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den tages ud af formen.
  12. Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.

rødbedetærterødbedetærterødbedetærte

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.