Proteingrødbolle-sliders med veggiedeller – Valsemøllen brødblanding

Hvis du gerne vil have en grønnere hverdag, er disse proteingrødbolle-sliders med veggiedeller og hummus det perfekte måltid.

Proteingrødboller er de perfekte boller at lave til små sliders! De er saftige og indeholder masser af fuldkorn. Lav veggiedeller med snittede grønsager som bøf, du kan sagtens bruge netop de grønsager som du bedst kan lide.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8-10 sliders

Proteingrødboller
5 dl lunkent vand (ca. 30°C)
1 ps. Valsemøllen grødblanding (180 g)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen melblanding (320 g)

Veggiebøffer med grønsager
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
3 æg
ca. 2 dl koldt vand eller mælk
25 g rødløg
25 g gulerød
25 g selleri
20 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
10 g frisk rosmarin

I øvrigt
Grønsager som fx gulerød, avocado, salat, syltede rødløg
Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Chili 

Fremgangsmåde

Proteingrødboller 

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.  Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  4. Form 10-12 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med Valsemøllen Økologiske Hampefrø.
  5. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag proteingrødbollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.

Veggiedeller med grønsager

  1. Hak rødløg, gulerod, selleri, græskarkerner og frisk rosmarin fint.
  2. Hæld posens indhold i en skål.
  3. Tilsæt 3 æg og ca. 2 dl vand eller mælk.
  4. Tilsæt de hakkede grønsager.
  5. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  7. Farsen formes til bøffer med en fugtig hånd.
  8. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.