Proteingrødbolle-sliders med veggiedeller – Valsemøllen brødblanding

Hvis du gerne vil have en grønnere hverdag, er disse proteingrødbolle-sliders med veggiedeller og hummus det perfekte måltid.

Proteingrødboller er de perfekte boller at lave til små sliders! De er saftige og indeholder masser af fuldkorn. Lav veggiedeller med snittede grønsager som bøf, du kan sagtens bruge netop de grønsager som du bedst kan lide.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8-10 sliders

Proteingrødboller
5 dl lunkent vand (ca. 30°C)
1 ps. Valsemøllen grødblanding (180 g)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen melblanding (320 g)

Veggiebøffer med grønsager
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
3 æg
ca. 2 dl koldt vand eller mælk
25 g rødløg
25 g gulerød
25 g selleri
20 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
10 g frisk rosmarin

I øvrigt
Grønsager som fx gulerød, avocado, salat, syltede rødløg
Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Chili 

Fremgangsmåde

Proteingrødboller 

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.  Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  4. Form 10-12 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med Valsemøllen Økologiske Hampefrø.
  5. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag proteingrødbollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.

Veggiedeller med grønsager

  1. Hak rødløg, gulerod, selleri, græskarkerner og frisk rosmarin fint.
  2. Hæld posens indhold i en skål.
  3. Tilsæt 3 æg og ca. 2 dl vand eller mælk.
  4. Tilsæt de hakkede grønsager.
  5. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  7. Farsen formes til bøffer med en fugtig hånd.
  8. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.