Proteinbrødstænger med hummus og grønt

Proteinbrødstænger med hjemmerørt hummus og grøntsager er en perfekt snack - specielt, hvis du allerede har lavet proteinboller i forvejen. Server dem med en cremet hummus og grøntsager for at få en mættende og lækker snack.

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 boller

Proteinboller

4 dl. vand, koldere en lunkent
10 g gær
1 pk Valsemøllen Proteinboller

Hummus

1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Hummus
½ dl olie
2 dl koldt vand

I øvrigt 

varieret grønsager som gulerødder, agurk, peberfrugt

Fremgangsmåde

Proteinboller

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen.
  2. Ælt dejen i 2-3 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Valsemøllen økologiske chiafrø på toppen.
  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min.

Stænger

  1. Skær bollerne ud i stænger og rist dem på en brødrister til de er let gyldne, eller bag brødstavene på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200°C i 8-10 minutter, til de er sprøde og lækre.
  2. Skær grøntsager ud i stænger.

Hummus 

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.

Tip: Vil du bage straks og springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 min., for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.