Plantefrikadeller med pestokartofler

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

OVNBAGTE PESTO KARTFOLER
800 g kartofler
Olie, salt

PESTO
1 pose Valsemøllen Green Life grøn pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

VEGETARISKE FRIKADELLER
1 pose Valsemøllen kødfri fars mix med tomat og timian
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
2 dl kogt quinoa
2 spsk pesto

SALAT
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat
200 g kirsebær, uden sten og i kvarte
200 g ærter
1 dl Valsemøllen græskarkerner, ristede

 Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne i let saltet vand i 15 minutter.
  2. Kom dem på en bageplade med bagepapir, knus dem med en grydeske, vend dem med olie og salt og bag dem gyldne og sprøde i 30 minutter.
  3. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.
  4. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom bagepapir en bageplader.
  5. Kom Valsemøllen green life blanding i en skål sammen med vand, pesto, kogt quinoa, groft revet squash og rør det sammen til en fast konsistens.
  6. Form farsen til frikadeller og for steg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  7. Placer de for stegte veggiefrikadeller på bagepladen bag dem i 10 minutter.
  8. Vend alle ingredienser til salaten sammen og server dem sammen med de knuste kartofler, veggiefrikadeller og pesto.

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.