Plantefrikadeller med pestokartofler

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

OVNBAGTE PESTO KARTFOLER
800 g kartofler
Olie, salt

PESTO
1 pose Valsemøllen Green Life grøn pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

VEGETARISKE FRIKADELLER
1 pose Valsemøllen kødfri fars mix med tomat og timian
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
2 dl kogt quinoa
2 spsk pesto

SALAT
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat
200 g kirsebær, uden sten og i kvarte
200 g ærter
1 dl Valsemøllen græskarkerner, ristede

 Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne i let saltet vand i 15 minutter.
  2. Kom dem på en bageplade med bagepapir, knus dem med en grydeske, vend dem med olie og salt og bag dem gyldne og sprøde i 30 minutter.
  3. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.
  4. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom bagepapir en bageplader.
  5. Kom Valsemøllen green life blanding i en skål sammen med vand, pesto, kogt quinoa, groft revet squash og rør det sammen til en fast konsistens.
  6. Form farsen til frikadeller og for steg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  7. Placer de for stegte veggiefrikadeller på bagepladen bag dem i 10 minutter.
  8. Vend alle ingredienser til salaten sammen og server dem sammen med de knuste kartofler, veggiefrikadeller og pesto.

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.