Plantedeller med guacamole

Hvis du gerne vil have en kødfri dag, er plantedeller med masser af persille og spinat serveret med hjemmelavet guacamole og salsa et godt bud.

Lav lækre grønne plantedeller med masser af persille og spinat for at give dem et friskt pust af krydderurter.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Plantedeller
2 poser Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
1 bundt persille
75 g Spinat
6 dl mælk
1 spsk. ahorn sirup
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. gurkemeje

Pensling
1 spsk. olivenolie
2 tsk. ahornsirup

Guacamole
2 avocadoer
2 fed hvidløg
2-3 tsk. sirup
1 spsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft
Lidt mælk
Salt og peber

Andet
Salsa

Fremgangsmåde

Plantedeller 

  1. Sæt ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Blend mælk, spinat og persille og kom det over i en stor skål sammen med resten af ingredienserne.
  3. Rør godt med en stor ske eller brug hænderne til at gøre massen ensartet.
  4. Form cirka 20 små deller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bland olie og sirup til pensling og pensl oversiden af de små deller. Bag i ovnen i cirka 25 minutter, indtil de er gyldne.

Guacamole

  1. Halvér avocadoerne og tag stene ud og kom avocadokødet ned i en blender.
  2. Pil hvidløgene og kom dem ned i blenderen til avocadoerne sammen med resten af ingredienserne til guacamolen. Blend og smag til.
  3. Hæld guacamole og salsa op i små skåle og server plantedellerne dertil.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.