Pizzamuffins – Økologisk bageblanding

Opskriften på pizzamuffins giver 4 x 12 muffins. Vil du bage færre, kan du lave hele blandingen, og bruge den ene halvdel til pizzabunde og den anden halvdel til pizzamuffins. Lige meget hvad, giver Valsemøllen Økologisk Pizza nogle lækre bunde!

Prøv at bage de saftige pizzamuffins til madpakken, børnefødselsdagen eller som en mættende eftermiddagssnack. Du kan toppet hver enkel som du kan lide den. Lav fx den ene halvdel vegetariske og den anden med en god kvalitets chorizo, eller brug de råvarer der er i sæson. Mulighederne er mange, og opskriften giver en masse muffins, der kan kommes i fryseren. Så er der nemme snacks i lang tid!

Se opskrift
Pizzamuffins

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 48 stk.

1 pose Valsemøllen Økologisk pizza
2 breve Valsemøllen Tørgær (svarende til 50 g frisk gær)
5 1/2 dl vand (ca. 35°C)

Forslag til topping
Chorizo
Svampe
Oliven
Revet mozzarella

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Del dejen i 4 stykker, så er dejen nemmere at arbejde med. Del igen hvert stykke i 12, og form dem til små boller. Det er her, du kan vælge, om du vil lave pizzamuffins af al dejen, eller om du vil bruge noget af dejen til almindelig pizza.
  4. Smør en muffinform med olie, og fordel dejstykkerne heri. Lad dem hæve under et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 250°C, mens du gør din topping klar.
  6. Skær chorizo og svampe, og dræn dine oliven. Fordel revet ost, svampe, chorizo og oliven på dine muffins
  7. Bag dine pizzamuffins i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 25 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist.

Et godt tip: Vi har toppet vores pizzamuffins med chorizo, svampe og oliven. Du kan sagtens bruge det, som du kan lide. Lav fx små kartoffel-pizzamuffins eller pensl dem med lidt olivenolie og top med soltørret tomat og timian.