Pizzabunde – grundopskrift

Pizza er et hit hos både unge og gamle. Det er også en nem og super lækker sag både til aftensmad og til ungernes madpakke.

Hjemmelavede pizzabunde lavet på Økologisk Tipo 00 kan få aftenen til at være en fest – da alle helt selv kan få lov til at vælge, hvad de skal have på deres stykke, om man er til den helt klassiske, en hvid pizza eller noget helt tredje. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 pizzabund

5 g gær
1 1/4 dl. koldt vand (ca. 16°C)
2 spsk. olie
1 tsk. salt
225 g Finax Øko Tipo 00

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2.  Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3.  Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4.  Pak dejen begge ind i film, og stil den i køleskabet natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunden.