Pizza med pesto og veggie-kødboller

Hvem elsker ikke pizza. Her har du opskriften på en lækker nem vegansk pizza med pesto og veggie"kødboller" med tomat og timian.

Hvis du gerne vil lave dine egne bunde, kan du både bruge en brødblanding eller lave dem fra bunden af.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

3 PIZZABUNDE
1 pose Valsemølle rød pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

KØDFRIE BOLLER
1 pose Valsemøllen kødfri fars mix med tomat og timian
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
2 dl kogt Valsemøllen Økologiske quinoa
2 spsk pesto

TOPPING
Tomater
Frisk basilikum

 Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.
  2. Kom bagepapir på en bageplade.
  3. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  4. Kom farsmixen i en skål sammen med vand, pesto, kogt quinoa, groft revet squash og rør det sammen til en fast konsistens.
  5. Form farsen til kødboller.
  6. Steg veggie-bollerne i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  7. Placer de forstegte kødboller på bagepladen og bag dem færdig i ovnen i 10 min.
  8. Smør pizzabundende med pesto og fordel kødboller, tomater og basilikum på.
  9. Top eventuelt pizzaerne med vegansk ost inden de bages.
  10. Bag pizzaerne i 15 min.
  11. Pynt med frisk basilikum inden servering.

Server pizzaerne med en frisk grøn salat.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.