Pizza med linse-græskar hummus, bagt græskar og græskarkerner

Pizza med linse-græskar hummus er en lækker måde at bruge efterårets mange modne græskar på. Det er nemt, mættende og smager skønt.

Elsker du hummus vil du elske denne version – Pizza med linse-græskar hummus med bagt græskar og ristede græskarkerner.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 person

Linse-græskar hummus

1 ps Valsemøllen Green Life Øko Linsehummus
1 citron, saften heraf
1/2 hokkaido, i tern
2½ dl vand
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin

Topping

½ hokkaido, i skiver
1 spsk. gærflager ( kan undlades)
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
½ tsk. flagesalt
½ dl Valsemøllen Græskarkerner
1 tsk. olivenolie
1/4 tsk. flagesalt
25 g rucola

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225°C varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skær ½ græskar ud i skiver og ½ græskar ud i tern.
  3. Vend græskarskiverne med gærflager, timian, rosmarin og salt, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 minutter.

Græskar-linse hummus 

  1. Damp græskarternene i en gryde, gerne med dampindsats, ellers med en lille smule vand i bunden af gryden i 15 minutter.
  2. Kom de dampede græskartern i en foodprocessor sammen med linse blandingen og alle de øvrige ingredienser til linse-græskar hummus og kør det helt og cremet.
  3. Rist græskarkernerne på en varm pande til de begynder at poppe vend dem med olivenolie og salt.
  4. Lun majspandekagerne kort og fordel hummusen på pandekagerne/pizzabundene og top med bagt græskar, rucola og ristede græskarkerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanlose blues.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.