Pizza med linse-græskar hummus, bagt græskar og græskarkerner

Pizza med linse-græskar hummus er en lækker måde at bruge efterårets mange modne græskar på. Det er nemt, mættende og smager skønt.

Elsker du hummus vil du elske denne version – Pizza med linse-græskar hummus med bagt græskar og ristede græskarkerner.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 person

Linse-græskar hummus

1 ps Valsemøllen Green Life Øko Linsehummus
1 citron, saften heraf
1/2 hokkaido, i tern
2½ dl vand
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin

Topping

½ hokkaido, i skiver
1 spsk. gærflager ( kan undlades)
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
½ tsk. flagesalt
½ dl Valsemøllen Græskarkerner
1 tsk. olivenolie
1/4 tsk. flagesalt
25 g rucola

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225°C varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skær ½ græskar ud i skiver og ½ græskar ud i tern.
  3. Vend græskarskiverne med gærflager, timian, rosmarin og salt, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 minutter.

Græskar-linse hummus 

  1. Damp græskarternene i en gryde, gerne med dampindsats, ellers med en lille smule vand i bunden af gryden i 15 minutter.
  2. Kom de dampede græskartern i en foodprocessor sammen med linse blandingen og alle de øvrige ingredienser til linse-græskar hummus og kør det helt og cremet.
  3. Rist græskarkernerne på en varm pande til de begynder at poppe vend dem med olivenolie og salt.
  4. Lun majspandekagerne kort og fordel hummusen på pandekagerne/pizzabundene og top med bagt græskar, rucola og ristede græskarkerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanlose blues.