Pizza med linse-græskar hummus, bagt græskar og græskarkerner

Pizza med linse-græskar hummus er en lækker måde at bruge efterårets mange modne græskar på. Det er nemt, mættende og smager skønt.

Elsker du hummus vil du elske denne version – Pizza med linse-græskar hummus med bagt græskar og ristede græskarkerner.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 person

Linse-græskar hummus

1 ps Valsemøllen Green Life Øko Linsehummus
1 citron, saften heraf
1/2 hokkaido, i tern
2½ dl vand
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin

Topping

½ hokkaido, i skiver
1 spsk. gærflager ( kan undlades)
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
½ tsk. flagesalt
½ dl Valsemøllen Græskarkerner
1 tsk. olivenolie
1/4 tsk. flagesalt
25 g rucola

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225°C varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skær ½ græskar ud i skiver og ½ græskar ud i tern.
  3. Vend græskarskiverne med gærflager, timian, rosmarin og salt, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 minutter.

Græskar-linse hummus 

  1. Damp græskarternene i en gryde, gerne med dampindsats, ellers med en lille smule vand i bunden af gryden i 15 minutter.
  2. Kom de dampede græskartern i en foodprocessor sammen med linse blandingen og alle de øvrige ingredienser til linse-græskar hummus og kør det helt og cremet.
  3. Rist græskarkernerne på en varm pande til de begynder at poppe vend dem med olivenolie og salt.
  4. Lun majspandekagerne kort og fordel hummusen på pandekagerne/pizzabundene og top med bagt græskar, rucola og ristede græskarkerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanlose blues.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.