Pitabrøds”pizza”

Nemme pitabrødspizzaer med hjemmesyltede rødløg og hummus rørt på 2 minutter. Det er lækker og ultra nem aftensmad!

Se opskrift

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 stk.

Syltede rødløg
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk. salt
4 spsk. sukker
1 tsk. sorte peberkorn

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Øko Linsehummus (100 g)
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Andet 
4 pitabrød
½ agurk
65 g frisk rucola
75 g blød feta
2-4 spsk. pinjekerner

Fremgangsmåde

Syltede rødløg

  1. Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et rent sylteglas.
  2. Hæld æblecidereddike og vand i en gryde, og tilsæt salt, sukker og peber. Giv det et kort opkog.
  3. Hæld lagen over løgene, kom låg på og sæt glasset på køl. De syltede rødløg kan holde i ca. 14 dage på køl.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Andet

  1. Skær agurken ud i små tern og skyld rucola.
  2. Rist pinjekernerne på enpande ved middel varme til de har taget farve.
  3. Rist pitabrødene, til de er gyldne og sprøde.
  4. Smør hvert pitabrød med hummus, og top med agurketern, rucola, feta og ristede pinjekerner.
  5. Drys med salt og peber inden servering.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.