Pitabrøds”pizza”

Nemme pitabrødspizzaer med hjemmesyltede rødløg og hummus rørt på 2 minutter. Det er lækker og ultra nem aftensmad!

Se opskrift

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 stk.

Syltede rødløg
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk. salt
4 spsk. sukker
1 tsk. sorte peberkorn

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Øko Linsehummus (100 g)
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Andet 
4 pitabrød
½ agurk
65 g frisk rucola
75 g blød feta
2-4 spsk. pinjekerner

Fremgangsmåde

Syltede rødløg

  1. Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et rent sylteglas.
  2. Hæld æblecidereddike og vand i en gryde, og tilsæt salt, sukker og peber. Giv det et kort opkog.
  3. Hæld lagen over løgene, kom låg på og sæt glasset på køl. De syltede rødløg kan holde i ca. 14 dage på køl.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Andet

  1. Skær agurken ud i små tern og skyld rucola.
  2. Rist pinjekernerne på enpande ved middel varme til de har taget farve.
  3. Rist pitabrødene, til de er gyldne og sprøde.
  4. Smør hvert pitabrød med hummus, og top med agurketern, rucola, feta og ristede pinjekerner.
  5. Drys med salt og peber inden servering.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.