Pitabrød med sprødstegte falafler

Pizabrød er en sikker vinder, hvis aftensmaden skal gå lidt hurtigt men stadig være lækker og mættende.

Lav lækre pitabrød med sprødstegte falafler, Server dem med snittet rødkål og en masser andre lækre grønsager.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Falafler
1 ps Valsemøllen Green Life Økologiski Kødfri fars, klassisk midt krydret
1 håndfuld persille, finthakket
2 spsk. Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
1 spsk. stødt spidskommen
ca. 5 spsk. rasp
olie til stegning

Dressing
3 spsk. lys tahin
2 dl yoghurt neutral
2 tsk. tørret dild
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg, revet
Salt og peber

I øvrigt
200 g rødkål
½ agurk
1 rødløg
1 håndfuld mynte
100 g feta
4 pitabrød

Fremgangsmåde

Falafler

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg, 2 dl vand eller mælk, persille, sesamfrø og spidskommen.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen til små falafelkugler.
  5. Rul dem i rasp, og steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på alle sider.

Dressing

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til – hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere yoghurt indtil den har den ønskede konsistens.

Klargør de øvrige ingredienser

  1. Snit kålen fint.
  2. Skær agurk i små tern.
  3. Skær rødløget i tynde skiver
  4. Hak mynte fint og smuldr feta’en i mindre stykker.
  5. Lun pitabrødene inden servering.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.