Hummus med peberfrugt og rugbrødsstænger

Hvis du mangler en god og nem snack, skal du prøve hummus med peberfrugt serveret med rugbrødsstænger. En nem og lækker snack for alle.

Når du mangler en lækker eftermiddagssnack er ristede rugbrødstænger med en cremet hummus med peberfrugt det perfekte bud. Den cremede hummus minder om pikant ost. Den er fyldt med skøn feta og varme krydderier, og så selvfølgelig den søde peberfrugt. Det giver en skøn dip, som kan bruges til de hjemmelavede rugbrødsstænger eller grøntsagsstave. Perfekt til når den lille sult rammer dig sidst på dagen, og du får lyst til noget salt og lækkert.

Se opskrift
hummus med peberfrugt

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Pikanthummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, original
1 stk. rød peberfrugt
50 g salatost eller feta
½-1 dl vand, alt efter ønsket konsistens
½ dl olie
1 spsk. paprika, røget
1 tsk. spidskommen, stødt
Salt og friskkværnet peber
Citron

Andet
1 portion pikanthummus
6-8 skiver (surdejs)rugbrød, 1,5 cm tykkelse – se opskrift her
4 spsk. olivenolie
flagesalt

Sådan gør du

Hummus med peberfrugt

  1. Skær peberfrugterne i grove tern og blend med de resterende ingredienserne til en cremet pikanthummus.
  2. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Rugbrødstænger 

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Skær rugbrødskiverne i stave, efter ønsket størrelse.
  3. Pensl dem med olivenolie på begge sider og drys med flagesalt.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg rugbrødsstavene herpå.
  5. Bag dem i 10 minutter til de er sprøde.
  6. Lad dem afkøle.
  7. Servér rugbrødsstængerne med den cremede pikanthummus.

Et godt tip: Rugbrødsstængerne er en god måde at få brugt dit tørre rugbrød på. Det gamle rugbrød kan også bruges til mange andre ting. Lav tern i stedet for stænger, og så har du sprøde rugbrødscroutoner. Vil du hellere lave noget fra det søde køkken, kan du fx bage denne skønne rugbrødslagkage. Så er der lidt til det salte og det søde.

hummus med peberfrugthummus med peberfrugthummus med peberfrugt

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.