Persillefalafler med kålsalat, peberrodsyoghurt og fladbrød

Sprøde og lækre persillefalafler serveret med kålsalat, er perfekt hvis du ønsker en kødfri dag.

Disse falafler er perfekte. De har en sprød knasende skorpe, er bløde inden i og fulde af smag. Derudover er der tilsat græskarkerner, for at give lidt ekstra struktur. Det er en slags vegetariske frikadeller som hele familien vil elske. De kan spises som aftensmad sammen med masser af frisk grøntsager, i madpakken, eller som her på fladbrød og med kålsalat. De er virkelig nemme at lave med Valsemøllens kødfri fars som er mildt krydret.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Persillefalafler
1 pose Valsemøllen kødfri fars, mildt krydret
100g persille
25g Valsemøllen Økologiske græskarkerner
½ dl friskpresset citronsaft
1,5 dl vand
3 æg
Olie til stegning

Kålsalat og peberrodsyoghurt
15 rosenkål
2 æbler
4 spsk pinjekerner
2 dl græsk yoghurt 10%
3-4 tsk fintrevet frisk peberrod
1-2 tsk frispresset citronsaft
½ tsk salt

Tilbehør
Fladbrød

Fremgangsmåde

Persillefalafler

  1. Skyl persillen grundigt, tør den i et rent viskestykke og hak den fint – også stilken.
  2. Rist græskarkerner på en tør pande til de er gyldne og begynder at poppe. Hak dem groft.
  3. Rør den kødfri fars med persille, græskarkerner, citronsaft, æg og vand.
  4. Lad farsen trække i 5 minutter.
  5. Tril farsen til små kugler.
  6. Varm rigelige mængder olie op på en pande og steg persillefalaflerne gyldne i 3-5 minutter.

Kålsalat med peberrodsyoghurt

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  2. Fjern rosenkålens yderste blade. Snit kålen fint.
  3. Skær æblerne i små tern.
  4. Rør en dressing af græsk yoghurt, salt og fintrevet frisk peberrod. Smag til med citronsaft.
  5. Server falafler og kålsalat med fladbrød til.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.