Pasta med tomat og hummus

Hvis du godt kan lide at tage en kødfri dag en gang i mellem, er denne vegetarret: pasta med tomat og hummus. Det en skøn og nem ret at lave.

Normalt forbinder du måske ikke hummus med pastaretter, men det smager skønt! I denne pasta med tomat og hummus, balancerer den cremede hummus med den friske tomat perfekt! Det giver en cremet vegetarisk pastaret, der kan være svær at modstå. Og så er den super nemt at lave! Den er nemlig lavet på Valsemøllen Økologisk Hummus, der bar skal blandes vand og lidt olie. Pasta med hummus, tomat og friske krydderurter, er en skøn vegetarisk middagsret der både er smagfuld og mættende.

Se opskrift
pasta med tomat og hummus

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

400 g pastaskruer
1 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, presset
100 g cherrytomater, halveret
50 g tomatpuré
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, original
1 dåse hakkede tomater
3 dl mælk
Salt og friskkværnet peber
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
Friske krydderurter, fx basilikum eller kørvel

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Gem 2 dl af den kogte væske fra pastaen.
  2. Blend hakkede tomater, tomatpuré, mælk og hummuspakkens indhold sammen.
  3. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg gyldne.
  4. Kom den blendede tomat i og lad det simre i 5-8 minutter.
  5. Vend pastaen sammen med væsken fra pastaen og smag til med salt og peber.
  6. Rist solsikkekerne på en tør pande, til de er gyldne.
  7. Server pastaretten og top med friske cherrytomater, solsikkekerner og friske krydderurter.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.