Pasta med tomat og hummus

Hvis du godt kan lide at tage en kødfri dag en gang i mellem, er denne vegetarret: pasta med tomat og hummus. Det en skøn og nem ret at lave.

Normalt forbinder du måske ikke hummus med pastaretter, men det smager skønt! I denne pasta med tomat og hummus, balancerer den cremede hummus med den friske tomat perfekt! Det giver en cremet vegetarisk pastaret, der kan være svær at modstå. Og så er den super nemt at lave! Den er nemlig lavet på Valsemøllen Økologisk Hummus, der bar skal blandes vand og lidt olie. Pasta med hummus, tomat og friske krydderurter, er en skøn vegetarisk middagsret der både er smagfuld og mættende.

Se opskrift
pasta med tomat og hummus

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

400 g pastaskruer
1 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, presset
100 g cherrytomater, halveret
50 g tomatpuré
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, original
1 dåse hakkede tomater
3 dl mælk
Salt og friskkværnet peber
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
Friske krydderurter, fx basilikum eller kørvel

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Gem 2 dl af den kogte væske fra pastaen.
  2. Blend hakkede tomater, tomatpuré, mælk og hummuspakkens indhold sammen.
  3. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg gyldne.
  4. Kom den blendede tomat i og lad det simre i 5-8 minutter.
  5. Vend pastaen sammen med væsken fra pastaen og smag til med salt og peber.
  6. Rist solsikkekerne på en tør pande, til de er gyldne.
  7. Server pastaretten og top med friske cherrytomater, solsikkekerner og friske krydderurter.