Pære loaf

Pærebrød er en lækker kombination af sød frugt og krydret brød.

Forestil dig duften af dette brød, med varme noter af blandt andet vanilje, kanel, ingefær og nelliker. Det er lækkert med en kop kaffe eller te om morgenen, til eftermiddagsteen eller til efterårsbrunchen.

Husk af du skal bruge pærer som er modne, men ikke så modne at de bliver maste, og vælg en form hvor dine pærer kan stå oprejst, så du får en flot snit når du skærer i kagen.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Pochedrede pærer:
3 pærer
1 spsk frisk ingefær
Skallen fra 1 citron
3 spsk ahornsirup

Våde ingredienser:
5 dl havremælk
2 tsk æbleeddike
2 dl æblemos
3 dl brun farin
2 spsk kokossirup
1 dl smeltet kokosolie

Tørre ingredienser:
8 dl Valsemøllen DANSK Hvedemel
1 ½ spsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk nelliker
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk muskatnød
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

Glasur:
3 dl flormelis
Appelsinsaft

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Tænd oven på 190 C.
  2. Skræl pærerne og skær bunden af, så de kan stå oprejst uden at vælte.
  3. Riv ingefæren og kom den i en lille gryde sammen med citronskal og ahornsirup.
  4. Når blandingen bobler tilføjes pærerne og der hældes kogende vand over dem, indtil de er dækket.
  5. Lad dem simre i 7-8 minutter og tag dem derefter op af vandet.
  6. Bland havremælk og æbleeddike i en skål.
  7. Bland de andre våde ingredienser i en anden skål og rør mælkeblandingen i.
  8. Bland i en anden skål alle de tørre ingredienser.
  9. Bland nu de våde og de tørre ingredienser og rør godt sammen.
  10. Kom dejen over i en brødform, som du enten har smurt med plantebaseret smør eller med bagepapir.
  11. Placer de tre pærer i formen, så de står op.
  12. Bag i 60 minutter og lad kagen køle helt af, før du fjerner den fra formen.
  13. Bland flormelis og appelsinsaft for at lave glasuren. Hæld den på kagen, når den er helt kold.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.