Ølandsbrød – Valsemøllen brødblanding

Valsemøllen Ølandsbrød er en smagfuld blanding af ølandshvede og almindelig hvede fra udvalgte danske kornmarker og tilsat speltsurdej. En hurtig løsning, når der skal godt hjemmebag på bordet.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 time 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ølandsbrød – Valsemøllen brødblanding: 3 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 2 brød eller 18 boller

1 ps. Valsemøllen Ølandsbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
5½ dl lunkent vand (30°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 2 lige store stykker, og lad dem hæve tildækket i 10 minutter ved stuetemperatur.
  4. Form 2 brød, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til, og lad dem hæve i 40-50 minutter eller til dobbelt størrelse.
  5. Bag brødene i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) ca. 40 minutter.

Tip: Du kan også bruge blandingen til boller, se opskriften her.