Ølandsboller – Valsemøllen brødblanding

Ølandsboller bagt på Valsemøllen Ølandsbrødblanding, hvor ølandshvede, hvedemel, speltsurdej er blandet for dig og giver nogle lækre og smagfulde boller.

Brug ølandsbollerne til morgenbordet, i madpakken eller som eftermiddagsmåltid. En lækker bolle med en flot karakteristisk farve.  Vil du læse mere om Valsemøllen Ølandsbrødblanding kan du finde mere information her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 boller

1 ps. Valsemøllen Ølandsbrød
1 brev (14 g) Valsemøllen tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
5½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.