Ølandsboller med bageklar surdej

Bag ølandsboller med surdej og oplev glæden ved surdejsbagværk. Vil du i gang med surdejsbagning uden at det bliver for kompliceret? Så er denne opskrift et godt sted at starte.

Du aktiverer surdejen med Valsemøllen Bageklar Surdej, ælter en dej og lader den hæve langsomt over natten. Næste dag formes dejen til boller og bages ved høj varme, så de får en let sprød skorpe og en blød, saftig midte. En god opskrift til både hverdag og weekend – og perfekt til dig, der gerne vil bage med surdej uden for meget besvær.

Køkkentid
60 min.

Ventetid
12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ølandsboller med bageklar surdej: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Ca. 15 boller

Aktivering af Bageklar surdej*
50 g Valsemøllen Bageklar Surdej
50
g lunkent vand (30°C)

Dej
400 g koldt vand (25°C)
100 g aktiv bageklar surdej*
350 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
150 g Valsemøllen Ølandshvedemel
12 g salt

Sådan gør du

Dag 1

  1. Aktivér surdejen: Rør 50 g Valsemøllen Bageklar Surdejspulver sammen med 50 g lunkent vand (30 °C) i et rent glas med plads til, at surdejen kan hæve – fx et sylteglas – og dæk til. Lad den stå ved stuetemperatur i 15–30 minutter, til surdejen viser bobler og er vokset med ca. en tredjedel. Sæt evt. en elastik om glasset som markør – så kan du nemt følge med i, hvor meget den vokser. Når surdejen bobler tydeligt og er vokset, er den aktiv og klar til bagning.
  2. Hæld vandet i en skål, og rør surdejen eller gæren i vandet.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
  4. Kom dejen over i en skål smurt med olie, og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  6. Stil dejen på køl, og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.

Dag 2

  • 1. Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C, og lad ovnen blive helt varm. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til boller.
  • 2. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys bollerne med lidt mel.
  • 3. Bag surdejsbollerne i den forvarmede ovn ved 250°C varmluft i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.