Økologiske koldhævede proteinboller – Bageblanding

Hvis du også elsker bagværk med fuldkorn og protein, er Valsemøllen Økologiske Koldhævede Proteinboller lige sagen! De er bagt med fuldkornsmel, maskmel og chiafrø, der gør dem mættende og fulde af smag.

Blandingen med økologiske koldhævede proteinboller er fyldt med en masse smagsgivere, der gør, at du får de lækreste boller. Maskmel er et overskudsprodukt fra ølproduktion. Det giver både bollerne smag, protein og så er det med til at mindske madspild. Smart, ikke? Samtidig er de også fyldt med tørret surdej og fuldkornsmel, der også giver brødet endnu mere smag, og så mætter det godt.

Se opskrift
Økologiske koldhævede proteinboller

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske koldhævede proteinboller – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

10 proteinboller

1 pk. Valsemøllen Økologiske Proteinboller med chiafrø og maskmel
3 3/4 dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
10 g gær

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt pakkens indhold. Ælt dejen i 2-3 minutter med en grydeske eller i røremaskine ved mellemste hastighed.
  2. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer – gerne natten over.
  3. Form 10 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og drys fx Valsemøllen Økologiske Chiafrø på toppen.
  4. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af ovnen i 15-20 minutter.

Vil du springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 minutter, for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.

Et godt tip: Du kan bruge dine Økologiske Koldhævede Proteinboller til meget mere end bare morgenboller. Sæt dejen over om morgenen og bag dem som burgerboller om aftenen. Så kan du fylde dem med masser af grønt. Du kan også bage hele dejen i en brødform, så du nemt har et mættende fuldkornsbrød.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.