Økologiske koldhævede proteinboller – Bageblanding

Hvis du også elsker bagværk med fuldkorn og protein, er Valsemøllen Økologiske Koldhævede Proteinboller lige sagen! De er bagt med fuldkornsmel, maskmel og chiafrø, der gør dem mættende og fulde af smag.

Blandingen med økologiske koldhævede proteinboller er fyldt med en masse smagsgivere, der gør, at du får de lækreste boller. Maskmel er et overskudsprodukt fra ølproduktion. Det giver både bollerne smag, protein og så er det med til at mindske madspild. Smart, ikke? Samtidig er de også fyldt med tørret surdej og fuldkornsmel, der også giver brødet endnu mere smag, og så mætter det godt.

Se opskrift
Økologiske koldhævede proteinboller

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 proteinboller

1 pk. Valsemøllen Økologiske Proteinboller med chiafrø og maskmel
3 3/4 dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
10 g gær

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt pakkens indhold. Ælt dejen i 2-3 minutter med en grydeske eller i røremaskine ved mellemste hastighed.
  2. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer – gerne natten over.
  3. Form 10 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og drys fx Valsemøllen Økologiske Chiafrø på toppen.
  4. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af ovnen i 15-20 minutter.

Vil du springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 minutter, for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.

Et godt tip: Du kan bruge dine Økologiske Koldhævede Proteinboller til meget mere end bare morgenboller. Sæt dejen over om morgenen og bag dem som burgerboller om aftenen. Så kan du fylde dem med masser af grønt. Du kan også bage hele dejen i en brødform, så du nemt har et mættende fuldkornsbrød.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.