Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt pakkens indhold. Ælt dejen i 2-3 minutter med en grydeske eller i røremaskine ved mellemste hastighed.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer – gerne natten over.
- Form 10 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og drys fx Valsemøllen Økologiske Chiafrø på toppen.
- Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af ovnen i 15-20 minutter.
Vil du springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 minutter, for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.
Et godt tip: Du kan bruge dine Økologiske Koldhævede Proteinboller til meget mere end bare morgenboller. Sæt dejen over om morgenen og bag dem som burgerboller om aftenen. Så kan du fylde dem med masser af grønt. Du kan også bage hele dejen i en brødform, så du nemt har et mættende fuldkornsbrød.