Økologisk surdejsbrød – Bageblanding

Med Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød kan du bage det flotteste, økologiske surdejsbrød på en nem og enkel måde. Du får den skønne smag af surdej – men uden at skulle bruge seks dage på at lave eller vedligeholde en surdej.

Med denne bageblanding har vi gjort forarbejdet ved at blande de gode ingredienser – tørret surdej og dansk, økologisk mel – så du kan lykkes med et flot surdejsbrød på den nemme måde. Du kan selvfølgelig også bruge bageblandingen til at bage skønne surdejsboller til morgenmad, frokost eller aftensmad.

Hvis du har mod på at starte din en surdej op, kan du finde en surdejsguide lige her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
8-24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologisk surdejsbrød – Bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 stk. surdejsbrød

5 dl koldt vand (10-20°C)
5 g gær
1 pk. Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød

 

 

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt posens indhold. Rør sammen med en grydeske, så alt melet bliver vådt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemhøj hastighed til den let slipper kanten på skålen. Hæld dejen over i en oliesmurt skål og lad hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Drys mel ud på bordet. Hæld dejen ud og fold sammen til et rundt brød.
  4. Drys rigeligt med mel i en skål, som er forret med et viskestykke. Placer forsigtigt dejen på det meldryssede viskestykke i skålen. Dæk skålen til og sæt på køl i 6-24 timer.
  5. Forvarm ovnen til 230°C. Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir og giv det et par snit med en skarp urtekniv. Sæt brødet ind midt i ovnen og sænk temperaturen til 210°C (ved varmluft 200°C). Bag brødet i 50-60 minutter til det er gyldent.

Et godt tip: Du kan også sagtens bage boller i stedet for et brød, hvis det passer bedre til din morgen, frokost eller aftensmad. Følg blot denne opskrift. Og hvis du mod forventning ikke når at spise hele brødet inden for et par dage, så kan du forvandle resterne af brødet til en lækker bread pudding dessert.

 

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.