Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt posens indhold. Rør sammen med en grydeske, så alt melet bliver vådt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemhøj hastighed til den let slipper kanten på skålen. Hæld dejen over i en oliesmurt skål og lad hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
- Drys mel ud på bordet. Hæld dejen ud og fold sammen til et rundt brød.
- Drys rigeligt med mel i en skål, som er foret med et viskestykke. Placer forsigtigt dejen på det meldryssede viskestykke i skålen. Dæk skålen til og sæt på køl i 6-24 timer.
- Forvarm ovnen til 230°C. Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir og giv det et par snit med en skarp urtekniv. Sæt brødet ind midt i ovnen og sænk temperaturen til 210°C (ved varmluft 200°C). Bag brødet i 50-60 minutter til det er gyldent.
Et godt tip: Du kan også sagtens bage boller i stedet for et brød, hvis det passer bedre til din morgen, frokost eller aftensmad. Følg blot denne opskrift. Og hvis du mod forventning ikke når at spise hele brødet inden for et par dage, så kan du forvandle resterne af brødet til en lækker bread pudding dessert.