Økologisk surdejsbrød – Bageblanding

Med Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød kan du bage det flotteste, økologiske surdejsbrød på en nem og enkel måde. Du får den skønne smag af surdej – men uden at skulle bruge seks dage på at lave eller vedligeholde en surdej.

Med denne bageblanding har vi gjort forarbejdet ved at blande de gode ingredienser – tørret surdej og dansk, økologisk mel – så du kan lykkes med et flot surdejsbrød på den nemme måde. Du kan selvfølgelig også bruge bageblandingen til at bage skønne surdejsboller til morgenmad, frokost eller aftensmad.

Hvis du har mod på at starte din en surdej op, kan du finde en surdejsguide lige her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
8-24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologisk surdejsbrød – Bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

1 stk. surdejsbrød

5 dl koldt vand (10-20°C)
5 g gær
1 pk. Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød

 

 

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt posens indhold. Rør sammen med en grydeske, så alt melet bliver vådt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemhøj hastighed til den let slipper kanten på skålen. Hæld dejen over i en oliesmurt skål og lad hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Drys mel ud på bordet. Hæld dejen ud og fold sammen til et rundt brød.
  4. Drys rigeligt med mel i en skål, som er foret med et viskestykke. Placer forsigtigt dejen på det meldryssede viskestykke i skålen. Dæk skålen til og sæt på køl i 6-24 timer.
  5. Forvarm ovnen til 230°C. Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir og giv det et par snit med en skarp urtekniv. Sæt brødet ind midt i ovnen og sænk temperaturen til 210°C (ved varmluft 200°C). Bag brødet i 50-60 minutter til det er gyldent.

Et godt tip: Du kan også sagtens bage boller i stedet for et brød, hvis det passer bedre til din morgen, frokost eller aftensmad. Følg blot denne opskrift. Og hvis du mod forventning ikke når at spise hele brødet inden for et par dage, så kan du forvandle resterne af brødet til en lækker bread pudding dessert.

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.