Økologisk grydebrød – Bageblanding

Drømmer du om hjemmebagt grydebrød ? Dette grydebrød, som bages af bageblandingen Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød gør det nemt for dig at bage et grydebrød med en super sprød skorpe og den lækreste surdejssmag. Hos Valsemøllen har vi nemlig gjort forarbejdet for dig, så du kun skal sørge for at have vand, gær og brødblandingen klar for at kunne lave et hjemmebagt grydebrød.

Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød er lavet på dansk mel, så du kan være sikker på, at du bager med de bedste råvarer, hvor kornet er dyrket, høstet og malet i Danmark. Hvis du mod på at bage et grydebrød helt fra bunden med din egen surdej, så find vores opskrift på grydebrød med surdej lige her.

Se opskrift
Økologisk grydebrød - bageblanding

Køkkentid
25 min.

Ventetid
8-25 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

5 dl koldt vand
5 g gær
1 pk. Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt posens indhold, rør sammen med en grydeske, så alt melet bliver vådt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed til den slipper kanten på skålen, hæld dejen over i oliesmurt skål og lad hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Drys mel ud på bordet, hæld dejen ud og fold sammen til et rundt brød.
  4. Placere det runde brød i en støbejernsgryde, læg låg på, og sæt gryden på køl i 8-24 timer.
  5. Forvarm ovnen til 245°C og skru ned til 230°C (ved varmluft 220°C).
  6. Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
  7. Lad brødet køle af på en rist.

Et godt tip: Du kan også bruge Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød til at lave lækre, sprøde surdejsboller.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.