Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt posens indhold, rør sammen med en grydeske, så alt melet bliver vådt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed til den slipper kanten på skålen, hæld dejen over i oliesmurt skål og lad hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
- Drys mel ud på bordet, hæld dejen ud og fold sammen til et rundt brød.
- Placere det runde brød i en støbejernsgryde, læg låg på, og sæt gryden på køl i 8-24 timer.
- Forvarm ovnen til 245°C og skru ned til 230°C (ved varmluft 220°C).
- Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
- Lad brødet køle af på en rist.
Et godt tip: Du kan også bruge Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød til at lave lækre, sprøde surdejsboller.