Nemme økologiske surdejsboller – Bageblanding

Drømmer du også om nemme økologiske surdejsboller med sprød skorpe, den dejlige smag af surdej og de karakteristiske lufthuller? Vi har gjort det nemt for dig at bage netop surdejsboller. Med bageblandingen Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød skal du kun tilføje vand og gær, og en lille portion tålmodighed. Men slet ikke i samme grad, som hvis du vil bage surdejsboller fra bunden.

Først skal surdejsbollerne stå til autolyse og derefter æltes og på køl natten over. Det gør det enkelt og let at forkæle familie og venner med velsmagende, nemme økologiske surdejsboller med den skønneste surdejssmag. Hvis du er nysgerrig på Valsemøllen bageblandinger, så kan du finde dem her.

Se opskrift
Nemme økologiske surdejsboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 stk.

5 dl koldt vand
5 g gær
1 pk. Valsemøllen Økologisk Surdejsbrød

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt posens indhold, rør sammen med en grydeske, så alt melet bliver vådt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed til den slipper kanten på skålen. Hæld dejen over i oliesmurt skål og dæk skålen til. Lad dejen stå på køkkenbordet i 30 minutter indtil den viser aktivitet.
  3. Fold dejen og sæt den på køl i 8-24 timer.
  4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
  5. Del dejen i ca. 12 lige store stykker med en dejdeler og sæt dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir.
  6. Forvarm ovnen til 245°C og skru ned til 230°C (ved varmluft 220°C).
  7. Bag bollerne i 18-20 minutter til de er gyldne.
  8. Lad bollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Har du mere lyst til at bage et brød i stedet for boller, så find opskriften på et flot surdejsbrød her.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.