Middelhavsburger med veggiebøffer bagt aubergine

Hvis du gerne vil have en kødfri dag er burger altid et godt bud. Her får du en lækker opskrift på middelhavsburgere med veggiebøffer, bagte auberginer og oliventapenade.

Middelhavsburger med veggiebøffer, bagte auberginer og oliventapenade er en skøn vegetarret, de fleste vil elske.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Middelhavsburger med veggiebøffer bagt aubergine: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 4 personer

1 ps Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars med tomat og timian
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
6 burgerboller – se opskriften på hjemmelavet burgerboller her
100 g rucola
3 tomater
2 auberginer
2 rødløg
1 glas oliventapanade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom bagepapir på 2 bageplader.
  2. Skær auberginerne i 2 cm tykke skiver og placer dem på den ene bageplade.
  3. Kom fars mixen i en skål sammen med vand og groft revet squash og rør det sammen til en fast konsistens.
  4. Form farsen til 6 bøffer og steg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  5. Placer de for stegte bøffer på den anden bageplade, sæt begge plader i ovnen og bag det i 20 minutter.
  6. Skyl alle grønsagerne og snit tomat og rødløg i skiver.
  7. Smør burgerbollerne med oliven tapanade og fyld den med rucola, aubergine, bøf, tomat og løg.

Opskriften er vegansk

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.