Manitobastykker med bageklar surdej

Med disse manitobastykker med surdej får du et resultat med saftig krumme, sprød bund og masser af smag. Du starter med at aktivere surdejen og ælte en smidig dej, som koldhæver natten over og udvikler smag og struktur. Dagen efter deles dejen i stykker og bages ved høj varme – gerne på bagestål, hvis du vil have ekstra volumen og en flot bund. En god opskrift til dig, der vil prøve kræfter med surdejsbagning i hverdagsformat.

Køkkentid
60 min.

Ventetid
12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Ca. 15-16 stykker

Aktivering af Bageklar Surdej*
75 g Valsemøllen Bageklar Surdej
75 g lunkent vand (30°C)

Dej: 
600 g vand (25°C)
150 g aktiv bageklar surdej*
750 g Valsemøllen Manitoba Hvedemel
25 g salt

Sådan gør du

Dag 1

  1. Aktivér surdejen: Rør 75 g Valsemøllen Bageklar Surdejspulver sammen med 75 g lunkent vand (30°C) i et rent glas med plads til, at surdejen kan hæve – fx et sylteglas – og dæk til. Lad den stå ved stuetemperatur i 15–30 minutter, til surdejen viser bobler og er vokset med ca. en tredjedel. Sæt evt. en elastik om glasset som markør – så kan du nemt følge med i, hvor meget den vokser. Når surdejen bobler tydeligt og er vokset, er den aktiv og klar til bagning.
  2. Kom alle ingredienserne i en røremaskine undtagen salt, og ælt sammen i 2 minutter.
  3. Tilsæt salt, og ælt dejen godt til den slipper skålens kanter og bliver stærk, glat og blank. Det tager ca. 10 minutter ved mellem/høj hastighed.
  4. Lav gluten testen for at sikre, at dejen er som den skal være. Tag fat i et stykke af dejen og stræk dejen indtil den er nærmest gennemsigtig. Kan dette lade sig gøre, uden at der går hul på dejen, har din dej bestået testen. Hvis ikke skal den æltes i længere tid på røremaskinen.
  5. Kom dejen i en olieret skål eller kondibøtte og lad dejen hæve tildækket i ca. en time ved stuetemperatur.
  6. Fold dejen – dette skal gøres 2 gange med 1 times mellemrum.
  7. Når dejen er vokset til dobbelt størrelse, skal den på køl til dagen efter. Hvis ikke dejen er vokset, kan du lade den stå, til den er vokset til dobbelt størrelse, og kom på køl efterfølgende.

Dag 2

  1. Tænd ovnen på 250°C varmluft.
  2. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og del forsigtigt dejen i ca. 15 – 16 stk.
  3. Kom surdejsstykkerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag bollerne i ovnen i ca. 10 – 12 minutter til de er gyldne.

Et godt tip: Har du et bagestål? Så kan du bruge bagestålet, som med den høje varme er med til at surdejsbollerne hæver op, får flotte lufthuller og får en sprød bund.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.