Manitobagrydebrød med gulerodshummus

Manitobagrydebrød serveret med gulerodshummus kan være lækkert tilbehør til aftensmaden.

Det smagfulde manotibagrydebrød er perfekt at servere sammen med en cremet gulerodshummus.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 dag og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobagrydebrød med gulerodshummus: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Manitobagrydebrød
10 g gær
1 spsk. flagesalt
1 spsk. ahornsirup
5 dl koldt vand
400 g Valsemøllen Økologisk Manitoba hvedemel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Linsehummus
200 g gulerødder, i tern
1 dl vand til kogning
1 citron, saften heraf
1 spsk. tahin
1 håndfuld citronmelisse
salt og peber

Fremgangsmåde

Brød

  1. Smuldr gæren ned i en skål.
  2. Tilsæt vand, salt og ahornsirup og rør indtil gæren er opløst.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, dejen skal ikke æltes og konsistensen på dejen skal være som en tyk grød.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og til den til hævning i køleskabet i min. 12 timer, men gerne mere.
  5. Sæt en støbejernsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250 grader.
  6. Lad ovn og gryde blive helt gennemvarm.
  7. Kom 1 spsk. mel i bunden af gryden og hæld dejen over i gryden.
  8. Kom låg på gryden og bag brødet i 30 minutter.
  9. Tag låget af gryden og skru temperaturen ned 225 grader og bag brødet i yderligere 20 minutter.
  10. Vip det nybagte brød ud af gryden over på en bagerist og lad det afkøle min. 1 time før du skærer i det. Ellers vil det virke klægt og ubagt inden i.

Hummus

  1. Kog gulerødderne møre i en gryde med vand, ca. 20 min.
  2. Hæld vandet fra, men gem 1 dl.
  3. Kom alle ingredienser, inkl. det gemte kogevand i en foodprocessor og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  4. Smag til med salt og peber.

Skær brødet i skiver og server hummus til og pynt evt. med gulerodsstrimler og frisk citronmelisse.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.