Madtærte med laks og spinat

Madtærter er nem og lækker hverdagsmad eller en skøn afveksling til frokost. Her en lækker version med spinat og laks.

Se opskrift
Madtaerte

Køkkentid
25 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 tærte

Tærtebund:

Tærtefyld:

  • 2 dl kærnemælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk muskatnød
  • 100 g frisk spinat
  • 225 g laks
  1. Bland de tørre ingredienser sammen,
  2. Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kærnemælk.
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Fordel dejen i en smurt tærteform, og pres den godt op over kanterne.
  5. Prik med en gaffel i tærtebunden.
  6. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved  185°C (varmluft 170°C). i ca. 10 minutter.
  7. Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
  8. Hak spinat i mindre stykker, og skær laks i mundrette stykker.
  9. Fordel fordel tærtefyldet på tærtebunden.
  10. Bag tærten i en forvarmet ovn ved  185°C (varmluft 170°C). i ca. 25-30 minutter.

Tip! Varier fyldet efter behov.

Udviklet af dygtige Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk