Madbrød med rosmarin – Valsemøllen brødblanding

Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt nybagt brød

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Madbrød med rosmarin – Valsemøllen brødblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

til 2 brød
  • 1 ps. Valsemøllen Italiensk Foccacia 
  • 2 breve Valsemøllen tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 6 dl lunkent vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)
  • Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Brugt i opskriften

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, eller med hænderne, til den er glat og smidig – dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve i en olieret skål i 60 minutter.
  3. Del dejen i to. Læg hver dejklump i en slip-let ovnfast form (ca. 26 x 20 cm) og træk dejen ud til formens kanter, eller fordel dejen på en bageplade med bagepapir.
  4. Pres huller i dejen med fingrene, pensl med olie og afslut med havsalt og rosmarin på toppen efter smag og behag.
  5. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødet i midten af ovnen i 20-25 minutter.

DENNE OPSKRIFT KAN BAGES PÅ GRILL, SE HVORDAN DU BAGER BRØD PÅ GRILL HER >>