Lamme meatballs med auberginehummus og naanbrød

Lækre lamme meatballs med cremet auberginehummus, server det med et lunt naanbrød og et syrligt twist med græsk yoghurt.

Hummus kan være grundstenen i alverdens måltider. Denne version er en lækker auberginehummus, med blendede auberginer serveret med krydrede lamme meatballs og et lunt naanbrød.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 3-4 personer

Auberginehummus
1 ps Green Life Økologisk Linsehummus
ca. 2 dl vand
½ dl olie
2 små auberginer, 500 g
En lille håndfuld koriander
0,5 dl vand
1 fed hvidløg
Olivenolie til pensling

Meatballs
400 g hakket lammekød
2 æg
1 rødløg
3 spsk. havregryn
1 spsk. st. spidskommen
salt og friskkværnet peber
1 dl hakket persille
olie/smør til stegning

Tilbehør
Friske koriander
Tomat, salat
Græsk yoghurt, rørt med lidt citronsaft og friskhakket mynte
Naanbrød

Fremgangsmåde

Auberginehummus

  1. Hæld hummusblandingen i en skål, og tilsæt vand og olie.
  2. Rør blandingen sammen med en ske.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær auberginer i tynde skiver, på langs.
  4. Pensl overfladen med lidt olivenolie.
  5. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er lettere møre. Blend de bagte auberginer med hummusen, vand, hvidløg og koriander.

Lamme meatballs 

  1. Lam, æg, havregryn, løg, persille og krydderier røres sammen.
  2. Form til 18 små meatballs og steg dem gyldne på en pande, ved middelhøj-varme.
  3. Servér meatballs på en bund af salat sammen med auberginehummus, naanbrød, friske koriander og en skefuld græsk yoghurt.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.