Lamme meatballs med auberginehummus og naanbrød

Lækre lamme meatballs med cremet auberginehummus, server det med et lunt naanbrød og et syrligt twist med græsk yoghurt.

Hummus kan være grundstenen i alverdens måltider. Denne version er en lækker auberginehummus, med blendede auberginer serveret med krydrede lamme meatballs og et lunt naanbrød.

Se opskrift
auberginehummus

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

3-4 personer

Auberginehummus
1 ps Green Life Økologisk Linsehummus
ca. 2 dl vand
½ dl olie
2 små auberginer, 500 g
En lille håndfuld koriander
0,5 dl vand
1 fed hvidløg
Olivenolie til pensling

Meatballs
400 g hakket lammekød
2 æg
1 rødløg
3 spsk. havregryn
1 spsk. st. spidskommen
salt og friskkværnet peber
1 dl hakket persille
olie/smør til stegning

Tilbehør
Friske koriander
Tomat, salat
Græsk yoghurt, rørt med lidt citronsaft og friskhakket mynte
Naanbrød

Sådan gør du

Auberginehummus

  1. Hæld hummusblandingen i en skål, og tilsæt vand og olie.
  2. Rør blandingen sammen med en ske.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær auberginer i tynde skiver, på langs.
  4. Pensl overfladen med lidt olivenolie.
  5. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er lettere møre. Blend de bagte auberginer med hummusen, vand, hvidløg og koriander.

Lamme meatballs 

  1. Lam, æg, havregryn, løg, persille og krydderier røres sammen.
  2. Form til 18 små meatballs og steg dem gyldne på en pande, ved middelhøj-varme.
  3. Servér meatballs på en bund af salat sammen med auberginehummus, naanbrød, friske koriander og en skefuld græsk yoghurt.

auberginehummusauberginehummusauberginehummus

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.