Koldhævede fuldkornsboller – Valsemøllen brødblanding

Valsemøllen Økologiske koldhævede fuldkornsboller med chiafrø og speltsurdej, er fyldt med fuldkorn og masser af kærlighed til de økologiske råvarer.

Økologiske knasende chiafrø og en fyldig speltsurdej danner basen for disse lækre koldhævede fuldkornsboller, der er perfekte til kaffen, som madpakkebrød eller morgenmad.

Se opskrift
fuldkornsboller

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 boller

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5 til 10 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer
    (maksimum 24 timer).
  4. Form 18 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) bag bollerne på midterste rille i ca. 20 minutter.

fremgangsmåde fuldkornsboller

Tip: Hvis det kniber med tiden, kan du springe kold hævningen over. Følg ovenstående opskrift, men brug i stedet 2 breve Valsemøllen Tørgær eller 50 g frisk gær og lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. De færdigbagte boller bliver lidt mildere i smagen.