Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen Tørgær i en skål og tilsæt vand.
- Ælt dejen i 5 til 10 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer
(maksimum 24 timer). - Form 18 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) bag på midterste rille i ca. 20 minutter.
- Nyd dine økologiske koldhævede fuldkornsboller lune med smør.
Et godt tip: Selvom det hedder økologiske koldhævede fuldkornsboller, kan du også springe koldhævningen over, hvis tiden er knap. Følg ovenstående opskrift, men brug i stedet 2 breve Valsemøllen Tørgær eller 50 g frisk gær og lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. De færdigbagte boller bliver lidt mildere i smagen, men smager stadig skønt.