Kokosmakroner – Bageblanding

Kokosmakroner er for mange smagen af barndom. Denne opskrift er nemt at bage med Valsemøllen Kokostoppe Bageblanding, og er blevet piftet op med mørk chokolade og hasselnødder.

Måske fik du serveret de søde kokosmakroner hos dine forældre eller bedsteforældre som barn. Vi har gjort det nemt for dig at bage nogle selv. Forkæl venner og familie med de skønne kokoskager, vi har givet en sød hjerteform. De er derfor skønne at give som en sød gestus uden, at du skal bruge meget tid i køkkenet.

Se opskrift
kokosmakroner

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 stk.

1 ps. Valsemøllen Kokostoppe
ca. 1/2 dl koldt vand
30 g hakkede hasselnødder
50 g hakket mørk chokolade
Hjerteforme

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hak mørk chokolade og hasselnødder.
  2. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, chokolade og hasselnødder.
  3. Bland kokosmassen godt sammen.
  4. Fordel kokosmassen i ca. 10 hjerteforme eller brug en sprøjtepose til at fordele 8-10 lige store toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag ved 180°C varmluft i ca. 14 minutter eller til de er gyldne.
  6. Lad de færdige kokosmakroner køle af på en rist.

Et godt tip: De fine, hjerteformede kokosmakroner er nemme at bage. Bag dem som en del af konfekten til jul eller som et sødt indslag til kaffen. Du kan endda gøre dem endnu mere luksuriøse ved at overtrække dem med ekstra chokolade i bunden og dyppe den i hakkede, ristede hasselnødder. Det giver et fint udseende, der ser flot ud på bl.a. julebordet.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.