Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Lav lækre køftespyd og server dem med en krydret baba ganoush med blomkåls cous cous, og tag nemt en kødfri dag.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Baba ganoush
2 auberginer
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg,
1 håndfuld bredbladet persille
1 citron, saften heraf
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt

Köftespyd
1 pose Valsemøllen Økologisk Kødfri Fars, mildt krydret
2 dl kogt Valsemøllen Økologisk Quinoa
2,5 dl vand
2 spsk. tomatpure
2 tsk. paprika
2 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. flagesalt
½ tsk. kanel
¼ tsk. røget paprika
¼ tsk. cayennepeber

Blomkåls-cous cous
1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g san marzano tomater
1 agurk
1 bundt radiser
100 g pinjekerner
100 g granatæblekerner
1 citron, saft og fint revet skal heraf
Salt og peber

Fremgangsmåde

Baba ganoush

  1. Del auberginerne på langs, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden ned af.
  2. Bag dem i ovnen på 220°C (200°C varmluft) til de er helt møre, ca. 35-40 minutter.

Köftespyd

  1. Kom alle ingredienser til köftespydene i en skål og rør det sammen.
  2. Form farsen til aflange frikadeller, sæt dem på spyd og placer dem på bagepladen.
  3. Pensel dem med olie, sæt dem i ovnen, når der er 20 minutter tilbage af bagetiden af auberginerne.

Blomkåls-cous cous

  1. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  2. Hak blomkål og rødløg fint.
  3. Hak persillen groft.
  4. Skær kernerne ud af agurken og skær den og tomaten i skiver.
  5. Kom alle ingredienser til blomkåls-cous cous´en i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.

Tag bagepladerne ud af ovnen.

  1. Skrab kødet ud af skallen på auberginerne ned i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser til baba ganoush og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Server köftespydene sammen med blomkåls-cous cous´en og baba ganoush.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.