Kødfri deller på spyd med mozzarella, salat og grov pesto

Kødfri deller på spyd med mozzarella, salat og hjemmelavet pesto. Det perfekte alternativ til en almindelig salat. Pesto kan både laves som en grov eller fin version, du skal blot blende den mere eller mindre.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration til salater er disse kødfri deller på spyd med mozzarealla, salat og pesto et godt bud. De er både fyldt med smag og mætter dejligt.

Se opskrift

Køkkentid
20. min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Kødfri deller
1 ps Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri fars, klassisk
olie eller smør til stegning
8 træspyd
16 cherrytomater
1 agurk, i tern

Salat
150 g grøn salat, fx feldsalat el. ruccola
50 g soltørrede tomater, finthakkede
150 g små kugler mozzarella
1 avocado, i tern
1 håndfuld basilikum

Grov pesto
25 g persille
20 g parmesan
20 g valnøddekerner
1 fed hvidløg
½-1 dl olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde

Kødfri deller 

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og 2 dl vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen med en ske som små runde boller.
  5. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på alle sider.
  6. Sæt de små deller på spyd sammen med cherrytomater og agurketern.

Salat

  1. Rens og skyld alle ingredienserne til salaten.
  2. Bland alle ingredienserne til salaten sammen.

Pesto 

  1. Blend ingredienserne til pestoen sammen og smag den til.
  2. Server spydene sammen med salat og pesto.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.