Knækbrød med frugt og nødder

Bag lækkert knækbrød med frugt og nødder. Knækbrød kan bruges til mange ting. Det kan både være en god snack, tilbehør til et måltid eller til en god tapas.

Du kan se mange flere opskrifter på knækbrød her. 

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 dl abrikoser
1 dl valnødder
1 dl æble (blendet)
3 dl Valsemøllen Dansk Økologisk Stenformalet Hvedemel
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Hørfrø
1 dl havregryn
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. salt
2 dl vand
1 dl olie

Sådan gør du

  1. Hak abrikoser og valnødder.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen (inkl. æble).
  3. Tilsæt vand og olie, og ælt dejen i ca. 5 min.
  4. Del dejen i 2 stykker og form hvert stykke til en firkant.
  5. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  6. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  7. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  8. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  9. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  10. Køl knækbrødene af på en rist.