Kikærtedeller med salat

Kikærtedeller er det perfekte alternativ, hvis du vil snuppe en kødfri dag. De er smagfulde og mættende og passer perfekt til en sprød salat eller i pitabrød.

Skønne kikærtedeller med salat, et nemt og lækkert aftensmåltid. Du kan også sagtens tage dem med til frokost.

Se opskrift
kikærtedeller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer, 6 kikærtedeller

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original 
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Frikadeller
4 spsk. fra 1 portion færdigrørt Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, original
1 æg
1,5 dl havregryn
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
1 spsk. spidskommen, stødt
½ stk. rødløg
1 tsk. bagepulver
1 fed hvidløg
1 håndfuld spinat
Olie til stegning

Dressing
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. honning eller agavesirup
½ tsk. salt og friskkværnet peber
1 spsk. grovkornet sennep

Salat
1 dl grønne linser
150 g rosenkål
200 g fennikel
½ granatæble, kernerne

Sådan gør du

Kikærtedeller

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Tag 4 spiseskeer af den færdiglavede hummus og blend med de resterende ingredienser.
  5. Form massen til 10 frikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande.

Salat

  1. Kog linserne, efter pakkens anvisning.
  2. Lav dressingen ved at røre ingredienserne sammen.
  3. Rengør’ rosenkål, og halvér dem.
  4. Vend ingredienserne sammen med dressingen og top med granatæblekerner.

kikærtedellerkikærtedellerkikærtedeller

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.