Kikærtedeller med salat

Kikærtedeller er det perfekte alternativ, hvis du vil snuppe en kødfri dag. De er smagfulde og mættende og passer perfekt til en sprød salat eller i pitabrød.

Skønne kikærtedeller med salat, et nemt og lækkert aftensmåltid. Du kan også sagtens tage dem med til frokost.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer, 6 kikærtedeller

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original 
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Frikadeller
4 spsk. fra 1 portion færdigrørt Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, original
1 æg
1,5 dl havregryn
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
1 spsk. spidskommen, stødt
½ stk. rødløg
1 tsk. bagepulver
1 fed hvidløg
1 håndfuld spinat
Olie til stegning

Dressing
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. honning eller agavesirup
½ tsk. salt og friskkværnet peber
1 spsk. grovkornet sennep

Salat
1 dl grønne linser
150 g rosenkål
200 g fennikel
½ granatæble, kernerne

Fremgangsmåde

Kikærtedeller

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Tag 4 spiseskeer af den færdiglavede hummus og blend med de resterende ingredienser.
  5. Form massen til 10 frikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande.

Salat

  1. Kog linserne, efter pakkens anvisning.
  2. Lav dressingen ved at røre ingredienserne sammen.
  3. Rengør’ rosenkål, og halvér dem.
  4. Vend ingredienserne sammen med dressingen og top med granatæblekerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.