Kikærtedeller med salat

Kikærtedeller er det perfekte alternativ, hvis du vil snuppe en kødfri dag. De er smagfulde og mættende og passer perfekt til en sprød salat eller i pitabrød.

Skønne kikærtedeller med salat, et nemt og lækkert aftensmåltid. Du kan også sagtens tage dem med til frokost.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer, 6 kikærtedeller

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original 
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Frikadeller
4 spsk. fra 1 portion færdigrørt Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, original
1 æg
1,5 dl havregryn
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
1 spsk. spidskommen, stødt
½ stk. rødløg
1 tsk. bagepulver
1 fed hvidløg
1 håndfuld spinat
Olie til stegning

Dressing
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. honning eller agavesirup
½ tsk. salt og friskkværnet peber
1 spsk. grovkornet sennep

Salat
1 dl grønne linser
150 g rosenkål
200 g fennikel
½ granatæble, kernerne

Fremgangsmåde

Kikærtedeller

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Tag 4 spiseskeer af den færdiglavede hummus og blend med de resterende ingredienser.
  5. Form massen til 10 frikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande.

Salat

  1. Kog linserne, efter pakkens anvisning.
  2. Lav dressingen ved at røre ingredienserne sammen.
  3. Rengør’ rosenkål, og halvér dem.
  4. Vend ingredienserne sammen med dressingen og top med granatæblekerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.