Kartoffelsalat med grøn pesto

Kartoffelsalat med pesto og grønne asparges er skønt tilbehør til sommerens mange vidunderlige grillaftener.

Hvis du mangler inspiration til en lækker og nem kartoffelsalat, skal du prøve denne skønne kartoffelsalat med  radiser, asparges, slikærter, ærtespirer og rødløg – og Valsemøllens grønne pesto på den nemme måde!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 3 personer

750g kartofler, små
1 bundt radiser
1 bundt asparges
100g slikærter
1 håndfuld ærtespirer
1 rødløg
1 pose Valsemøllen Økologisk Grøn Pesto

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over til kartoflerne og læg dem i det kogende vand.
  2. Husk at tilføje salt.
  3. De skal koge cirka 20 minutter, indtil de er møre.
  4. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i 3 – 4 cm lange stykker.
  5. Kom dem op i en si og damp dem over gryden med kartofler i 4 – 5 minutter.
  6. De må gerne være en anelse sprøde.
  7. Snit radiser og rødløg fint.
  8. Halver slikærterne.
  9. Lav pestoen efter opskriften på bagsiden af posen. Tilføj ½ dl ekstra olivenolie.
  10. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
  11. Kom dem op i en skål.
  12. Kom pestoen oven på og vend dem godt, så alle kartoflerne bliver dækket af pestoen.
  13. Tilføj de andre ingredienser og server salaten som en sideret.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.