Kartoffelsalat med grøn pesto

Kartoffelsalat med grøn pesto, grønne asparges og radiser er skønt tilbehør til sommerens mange vidunderlige grillaftener.

Hvis du mangler inspiration til en lækker og nem kartoffelsalat, skal du prøve denne skønne kartoffelsalat med grøn pesto, radiser, asparges, slikærter, ærtespirer og rødløg. Alle de skønne grøntsager hører sommeren til, og smager skønt i en kartoffelsalat. Vi har brugt Valsemøllen Økologisk Grøn Pesto, der er nem at lave fra bunden. Spis salaten som tilbehør til grillretterne, og server med et lækkert hjemmebagt brød.

Se opskrift
kartoffelsalat med grøn pesto

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

3 personer

750g kartofler, små
1 bundt radiser
1 bundt asparges
100g slikærter
1 håndfuld ærtespirer
1 rødløg
1 pose Valsemøllen Økologisk Grøn Pesto

Sådan gør du

  1. Sæt vand over til kartoflerne og læg dem i det kogende vand med lidt salt. Lad dem koge i cirka 20 minutter, indtil de er møre.
  2. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i 3 – 4 cm lange stykker.
  3. Kom dem op i en si og damp dem over gryden med kartofler i 4 – 5 minutter. De må gerne være en anelse sprøde.
  4. Snit radiser og rødløg fint og halver slikærterne.
  5. Lav pestoen efter opskriften på bagsiden af posen. Tilføj ½ dl ekstra olivenolie.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
  7. Kom dem op i en skål. Kom pestoen oven på og vend dem godt, så alle kartoflerne bliver dækket af pestoen.
  8. Tilføj de andre ingredienser og server salaten som en tilbehør.

Et godt tip: En kartoffelsalat med grøn pesto smager skønt med et hjemmebagt brød til. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor vi blandt har opskrifter på et økologisk hvidløgsbrød, et saftigt focaccia med rosmarin og tomat eller til dig der elsker pesto: skønne pestosnurrer.

kartoffelsalat med grøn pesto