Kartoffelsalat med grøn pesto

Kartoffelsalat med grøn pesto, grønne asparges og radiser er skønt tilbehør til sommerens mange vidunderlige grillaftener.

Hvis du mangler inspiration til en lækker og nem kartoffelsalat, skal du prøve denne skønne kartoffelsalat med grøn pesto, radiser, asparges, slikærter, ærtespirer og rødløg. Alle de skønne grøntsager hører sommeren til, og smager skønt i en kartoffelsalat. Vi har brugt Valsemøllen Økologisk Grøn Pesto, der er nem at lave fra bunden. Spis salaten som tilbehør til grillretterne, og server med et lækkert hjemmebagt brød.

Se opskrift
kartoffelsalat med grøn pesto

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

3 personer

750g kartofler, små
1 bundt radiser
1 bundt asparges
100g slikærter
1 håndfuld ærtespirer
1 rødløg
1 pose Valsemøllen Økologisk Grøn Pesto

Sådan gør du

  1. Sæt vand over til kartoflerne og læg dem i det kogende vand med lidt salt. Lad dem koge i cirka 20 minutter, indtil de er møre.
  2. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i 3 – 4 cm lange stykker.
  3. Kom dem op i en si og damp dem over gryden med kartofler i 4 – 5 minutter. De må gerne være en anelse sprøde.
  4. Snit radiser og rødløg fint og halver slikærterne.
  5. Lav pestoen efter opskriften på bagsiden af posen. Tilføj ½ dl ekstra olivenolie.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
  7. Kom dem op i en skål. Kom pestoen oven på og vend dem godt, så alle kartoflerne bliver dækket af pestoen.
  8. Tilføj de andre ingredienser og server salaten som en tilbehør.

Et godt tip: En kartoffelsalat med grøn pesto smager skønt med et hjemmebagt brød til. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor vi blandt har opskrifter på et økologisk hvidløgsbrød, et saftigt focaccia med rosmarin og tomat eller til dig der elsker pesto: skønne pestosnurrer.

kartoffelsalat med grøn pesto

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.