Kartoffel-karry socca med rodfrugtssalat

Kartoffel socca er en skøn og nærende ret at servere, hvis du gerne vil have en kødfri dag. Serverer den med en skøn rodfrugtsalat.

Tag en kødfri dag med en kartoffel socca lavet på kødfri fars med karry for at give den lidt ekstra smag.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Kartoffel-socca
1 ps Valsemøllen Green Life Øko Kødfri Fars med karry
300 g skrællede kartofler
4 dl vand
2 æg
½ dl olie til stegning

Rodfrugtssalat
2 dl creme fraiche
1 tsk. salt
½ tsk friskkværnet peber
6 gulerødder
6 pastinakker
1 fennikel
1 stor håndfuld persille
2 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike

Fremgangsmåde

Kartoffel-socca

  1. Riv kartoflerne fint og pres så meget væske ud af dem som muligt.
  2. Vend de revne kartofler med posens indhold.
  3. Rør vand og æg i.
  4. Lad socca-dejen trække i fem minutter mens rodfrugtsalaten laves.

Rodfrugtssalat

  1. Skær gulerødder, persillerødder og fennikel fint på et mandolinjern, eller riv dem groft på rivejern.
  2. Vend med olivenolie, æblecidereddike og grofthakket persille.
  3. Varm en pande op. Kom rigelige mængder olie på.
  4. Smør halvdelen af socca-dejen ud på hele panden. Olien skal syde langs kanten.
  5. Steges i 5-8 minutter til den har taget farve på stegesiden.
  6. Vend og steg yderligere 5 minutter (brug en tallerken til hjælp med at vende, da kartoffel-socca’en nemt går i stykker).
  7. Lav en magen til af resten af dejen.
  8. Rør creme fraiche med salt og peber, og fordel det på de 2 lune kartoffel-socca.
  9. Placer rødfrugtssalaten oven på, og server. Gerne med brød til.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til rejsesammenligningstjenesten www.Travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som er anbefalet Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.