Jordskokke-svampe burger

Smagfuld burger med kødfri fars og masser af grønt. Dejlig aftensmad til hele familien.

Du kan bygge din burger op ligesom du ønsker.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
18 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 stk.

Jordskokke-svampebøf:
350g jordskokker
200g champignons
1 løg
2 spsk olivenolie
1 tsk frisk timian
100g Valsemøllen kødfri, mildt krydret
2 æg
1 dl vand

Derudover:
4 store burgerboller
Feldsalat eller anden salat
Æbler i tynde skiver
Syltede rødløg
Persillepesto

Fremgangsmåde

  1. Skrub jordskokker fri for jord.
  2. Skær jordskokker, champignons og løg i små tern.
  3. Steg grøntsagerne og timian i 1 spsk. olivenolie på en pande i 10-15 minutter indtil de er let brankede.
  4. Alternativt kan grøntsagerne vendes med olien og bages ved 180 grader C varmluft i 10-15 minutter.
  5. Bland de stegte grøntsager med kødfri fars, æg og vand.
  6. Rør sammen og lad farsen trække i 5 minutter.
  7. Form 4 store, flade bøffer.
  8. Steges gyldne på begge sider på en pande i 1 spsk olivenolie.
  9. Byg burger med jordskokke-svampebøfferne, feldsalat, persillepesto, æbleskriver og syltede rødløg.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

 

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.