Italiensk-inspireret parmesanboller med spinatsalat med tomattapenade

Lækre italiensk-inspirerede parmesanboller serveret med spinatsalat og tomattapenade er et super dejligt bud på en skøn kødfri ret, hvis du gerne vil have nogle flere grønne alternativer.

Et lækkert og mættende måltid der er let at lave.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Parmesanboller
1 ps Valsemøllen Green Life økologisk Kødfri Fars med tomat og timian
1 dl rasp
½ dl revet parmesanost
3 æg
2 dl vand
1 fed hvidløg
1 potte persille
2 spsk. smør til stegning
2 spsk. olivenolie til stegning

Tomattapenade
75 g soltørrede tomater i olie
25 g sorte oliven
2 spsk. ristede pinjekerner
½ dl olivenolie
2 tsk. æblecidereddike
1 tsk. salt
½ tsk sukker

Desuden
150 g babyspinat
6 forårsløg
2 spsk. ristede pinjekerner
brødcroutoner

Fremgangsmåde

Parmesanboller

  1. Bland posens indhold med rasp, revet parmesan og presset hvidløg.
  2. Rør æg og vand i og lad det hvile i 5 minutter, mens ingredienserne suger vandet til sig.
  3. Hak persillen og vend det i.
  4. Form 50 små boller (1 tsk fars per styk).
  5. Steg dem i olivenolie og smør til de har taget farve på alle sider

Tomattapenade

  1. Blend ristede pinjekerner med soltørrede tomater og oliven.
  2. Smag til med salt, sukker og æblecidereddike.

Spinatsalat

  1. Skyl og tør spinaten. Snit forårsløgene.
  2. Bland spinat, forårsløg, sprøde croutoner og parmesanboller.
  3. Server med tomattapenade til.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.