Italiensk focaccia – Valsemøllen brødblanding

Focaccia, madbrød kært barn har mange navne, denne italiensk inspireret focaccia er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

Når det skal smage godt men stadig være nemt, er Valsemøllen Itailensk Focaccia brødblanding den perfekte løsning. Du får både en sprød krumme men stadig et svampet brød. Pynt med olie og de krydderier du elsker, eller har i køkkenet og lad duften af Italien brede sig i dit køkken. Er du mere til sprøde flutes – finder du opskriften her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t. og 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Italiensk focaccia – Valsemøllen brødblanding: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 2 focaccia

1 ps. Valsemøllen Italiensk Focaccia 
1 brev Finax tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
6 dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)
Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, eller med hænderne, til den er glat og smidig – dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve i en olieret skål i 60 minutter.
  3. Del dejen i to. Læg hver dejklup i en slip-let ovnfast form (ca. 26 x 20 cm) og træk dejen ud til formens kanter, eller fordel dejen på en bageplade med bagepapir.
  4. Fordel lidt olie på overfladen og lav fordybninger med fingrene. Drys med salt og rosmarin, eller andre krydderier efter eget valg. Lad dejen efterhæve i formen 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 240°C og sænk så temperaturen til 220°C (varmluft 200°C). Bag focaccia i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter.