Indisk suppe med vegetarboller og pandebrød

Indisk suppe med vegetarboller og pandebrød. Et lækkert og nemt måltid til hele familien. Lav den med mild chili, så de små også kan være med, eller pift den op med en stærkere chili, hvis I er til det.

Hvis du godt kan lide at tage en kødfri dag, er indisk suppe med vegetarboller og pandebrød et godt bud. Lav lækre og nemme vegetarboller og hjemmelavede pandebrød.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 4 personer

2 spsk. olie
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 rødt æble
3 stængler bladselleri
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. mild karry
2 tsk. garam masala (indisk blandings krydderi)
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt kanel
En dåse hakkede tomater
1 grøntsags boullion terning
1 l kogende vand
En dåse kokosmælk
Smages til med salt og limesaft
Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars med karry
3 æg
2 dl vand
Neutral olie til stegning

Serveres med frisk chili, cashewnødder, koriander og pandebrød

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløg og hvidløg fint og steg det i en stor gryde sammen med olie til de bliver bløde og glasagtige.
  2. Skær æble og bladselleri i tern og steg det i gryden sammen med krydderierne i et par minutter.
  3. Tilsæt hakkede tomater, boullionterning og vand.
  4. Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
  5. Lav i imens de indiske vegetarboller samt hjemmelavede pandebrød.
  6. Tilsæt kokosmælk til suppen og smag til med salt og limesaft.
  7. Server suppen med frisk chili, cashewnødder, koriander og pandebrød.

Vegetarboller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og ca. 2 dl vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Farsen formes med en ske som frikadeller eller i hånden som falafler.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til rejsesammenligningstjenesten www.Travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som er anbefalet Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.